Fredag 16 Apr
Stockholm

70-åring filmade under unga flickors kjolar: "Tänder ju på det"

Man med mobil och person i kjol.
Mannen körde från Karlstad till Göteborg för att filma under tjejernas kjolar. Foto: Hasse Holmberg/TT och Pexels.

En man i 70-årsåldern åtalas nu för att ha filmat under uppemot 50 unga flickor och kvinnors kjolar. Brottet uppger han i förhör var väldigt planerat. Han blev även dömd för ett likartat brott några år tidigare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under en varm sommardag i augusti förra året njöt många av solen i Brunnsparken i Göteborg. Då blev två väktare på platsen uppmärksammade om att en man i 70-årsåldern gick runt med sin mobilkamera – och filmade upp under unga flickors kjolar, skriver Göteborgs-Posten.

– Folk hade fotograferat honom för att ge ett tydligare signalement. Vi sökte av närområdet och påträffade mannen på Fredsgatan, berättar väktaren i utredningen, enligt tidningen.

Väktaren berättade vidare att de då även bevittnade mannens handlingar. När de senare konfronterade mannen, sprang han iväg, men fångades in efter en kort jakt.

underkjolar
Mannen erkände att han filmat under uppemot 50 unga kvinnors kjolar. Foto: Pexels.

"Har gjort det förut"

Flickorna som utsattes för brottet uppskattades vara i 16-årsåldern – och efter gripandet hade mannen inga problem med både erkänna och berätta om sina planer. 

– Jag fixade i ordning påsen och så. Jag har gjort det förut. Jag dömdes för några år sedan för en liknande sak.

Påsen hade förberetts hemma i Karlstad innan han satt sig i bilen och kört till Göteborg för att fullfölja sin planer. Under förhöret erkände 70-åringen att han filmat uppemot 50 unga flickor och kvinnor. Syftet var att titta på det och motivet uppges vara sexuellt.

 – Ja, jag tänder ju på det, säger mannen.

Han förnekar dock att han skulle ha några som helst avsikter om att sprida vidare bilderna. Inga offer kunde identifieras så därför saknar ärendet målsägande. Mannen åtalas nu för minst elva fall av sexuellt ofredande, och dömdes år 2018 i Värmlands tingsrätt till dagsböter på 24 000 kronor för ett likartat brott, skriver Göteborgs-Posten.

LÄS MER:

Lambertz om sitt "kladdiga" beteende: "Hänt kanske 20 gånger"

Granskning: När sexförbrytaren är polis läggs utredningen ner

Polisen jagar misstänkt serievåldtäktsman – vädjar om tips

Kommentera
Kopiera länk
Dela