Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

George Bush manar till lugn

- 10/10/2008, 16:44 -

Presidenten bekräftade folks oro, men kom inte med något nytt.

Det blev inga direkta nyheter när USA:s president George W Bush höll sitt 27:e tal efter att investmentbanken Lehman Brothers konkursade. Däremot valde han att bekräfta den oro som människor känner inför finanskrisen, talade sig varm för krispaketet och pekade på att politikerna förr eller senare kommer att lösa de ekonomiska problemen.

– De senaste dagarna har vi sett ett stort fall på börsen, mycket drivet av rädsla. Det är djupt otillfredställande för det amerikanska folket. De är rädda för sina pensioner och sin ekonomiska trygghet, sa Bush.

Han är dock orolig för att giriga finansvalpar kommer att dra nytta av krisen, och därför kommer myndigheterna att jobba hårt för att bevaka att inte några oegentligheter förekommer.

– Planen vi nu lanserar är aggressiv – och det är den rätta planen. Det kommer att fungera. Vi har en oslagbar grupp som jobbar med det här. Jag tackar dem och deras hängivna medarbetare i dessa ängsliga tider.

På lördag kommer Bush att träffa finansministrarna för G7-länderna samt företrädare för Världsbanken.

– Finanskrisen påverkar nu länder utanför USA och vi samarbetar därför globalt i detta. I morgon ska jag möta finansministrar från världens ledande nationer. Vi är i det här tillsammans och vi ska ta oss ur det tillsammans.

Skrivet av: