Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ryssland mörkar ekonomisk kris

- 11/10/2008, 13:03 -

Den ryska börsen är inte immun mot den ekonomiska krisen men det saknas en offentlig debatt.

Ryska journalister berättar att de fått direkta instruktioner från Kreml att inte använda starka ord i ekonomifrågan. Men dessa uppgifter tillbakavisas av de stora tevebolagen.

– Förtroendet för USA som ledare för den fria världen och den fria ekonomin är undergrävt för alltid, sa den ryske premiärministern Vladimir Putin på torsdagskvällen, uppger Sveriges Radio.

Nyhetssändningarna betonade Vladimir Putins uttalande och fokus låg på finanskrisen i USA. Men inte mycket har sagts om den ryska finanskrisen, rapporterar Sveriges Radios utsända. Kanalen Rossia avstod från att sända ett tal av finansminister Alexej Kudrin där han informerade om den ekonomiska krisen. Medierna ska enligt uppgift ombetts undvika ord om "kollaps", "kris", "fall" och liknande.

Experter menar att finanskrisen ännu inte nått befolkningen. Oljepriset är en av de avgörande faktorerna för den ryska ekonomin, rapporterar Sveriges Radio.

Skrivet av: