Perth kan gå in i ännu en lockdown.
Perth kan gå in i ännu en lockdown. - Foto: Mark Baker/TT, David Mariuz/TT

Tre fall av corona i Perth – staden riskerar ännu en lockdown

Efter att tre fall av covid-19 upptäckts i Perth, Australien, har myndigheter förberett sig för en eventuell lockdown i tre dagar.


Australien har totalt 29 812 bekräftade coronafall hittills. 910 personer har dött till följd av viruset och för tillfället behandlas 74 personer på sjukhus.

Har hyllats för sin strategi

Landet har blivit hyllat runt om i världen för hur dess myndigheter hanterat virusspridningen. 

Immunologen och medicinska rådgivaren Dr. Anthony Fauci har ofta jämfört USA:s hantering av viruset med hur Australien hanterade situationen. Han menar att de troligtvis har mycket att tacka nedstängningarna för.

– Det bästa vi kan göra är att få så mycket kontroll över virusets befintliga replikering och dynamik. Det var något som USA inte lyckades göra på samma sätt som Australien, eftersom Australiens karantän var mer effektiv och sträng, sade han tidigare i vår i en intervju med The Guardian.

Därför har Australien kunnat öppna upp som vanligt och på vissa ställen är det som att viruset aldrig existerat.

Kan gå in i lockdown

Men nu verkar dock landets fjärde största stad, Perth, att tvingas gå in i lockdown ännu en gång. Detta då tre personer testat positivt för covid-19. Bland annat en 20-årig student och hens två rumskompisar.

Mark McGowan, Western Australias premiärminister, förklarar för TT att staden är i högsta beredskapsläge, speciellt då de kom ur en lockdown för bara någon vecka sedan.

– Jag vill undvika en ny lockdown. Jag vet hur mycket det påverkar folks liv och företagen men om vi måste gå in i en ny lockdown så gör vi det, förklarar premiärministern.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.