annielööf
Nu stiger Centerpartiet i popularitet. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Väljarbarometern: Centerpartiet når högsta nivån sedan 2017

Enligt en ny väljarbarometer från Demoskop som gjort på uppdrag av Aftonbladet, har Centerpartiet sedan april ökat till 11,8 procent. Vilket är den högsta nivån som uppmätts sedan 2017.


Under en partiledardebatt förra veckan presenterade partierna Moderaterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna ett gemensamt förslag på migrationspolitiken.

Ett parti som inte väljer att samarbeta med Sverigedemokraterna är Centerpartiet. Ett beslut som verkar löna sig, då de når sin högsta nivå sedan år 2017, enligt en undersökning som beställts av Aftonbladet.

– Främst handlar det om väljare från MP, men det finns tendenser att även S- och V-väljare nu söker sig till C, något som tidigare var ovanligt, säger Anders Lindholm, senior adviser på Demoskop, till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.