Filmstaden och biobesökare.
Den 1 juni välkomnas besökare återigen till biograferna. - Foto: Jessica Gow/TT och Pexels.

Filmstaden öppnar sina biografer – så många får vara i salongen

Nu meddelar biografkedjan Filmstaden att gäster snart är välkomna in i salongerna igen. Den 1 juni kan de första besökarna sjunka ner i biostolen – men endast 50 åt gången.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Storbildsskärm, röda stolar och en enorm låda popcorn – snart kan biobesök bli verklighet igen. Alla 35 biografer har hållits stängda sedan november, men nästan ett halvår senare är väntan över.

Under onsdagen meddelade biografkedjan Filmstaden att de från och med den 1 juni välkomnar gäster till salongerna igen.

”Vi har sett fram emot den här dagen då vi kan bekräfta att vi snart kommer att öppna våra biografer igen. Våra gäster har hela tiden gett oss sitt stöd och uttryckt sin kärlek för att se film på bio så vi vet att de har längtat lika mycket som vi", säger Helena Eklund, Commercial Director på Filmstaden, i ett pressmeddelande.

Nu slår Filmstaden upp dörrarna igen. Foto: Amir Nabizadeh/TT

Ska vara en säker upplevelse

På grund av den rådande pandemin har många premiärer skjutits upp, därför är det ett ännu större filmutbud i sommar. Först ut är bland andra "A Quiet Place part II"  och "Sune vs Sune", men nya Bondfilmen får vi vänta lite längre på. Biljetter till aktuella filmer släpps under nästa vecka.

För att det ska vara så smittsäkert som möjligt släpps bara 50 besökare in i varje salong och tomma stolar lämnas mellan varje sällskap.