En linbana har kraschat i norra Italien.
En linbana har kraschat i norra Italien. - Foto: Google Earth

Minst nio döda i linbaneolycka i Italien: "Tuff situation"

Vid 13-tiden på söndagen kraschade en linbana i norra Italien. Minst nio personer har avlidit till följd av olyckan och två barn har förts till sjukhus med helikopter.


Vid 13-tiden kom det första larmet in om en linbaneolycka i Piemonte i norra Italien. Vad som orsakat olyckan är ännu oklart, menar Rickard Svedjesten, ordförande för Svenska Fjällräddares organisation.

– Det är för tidigt att säga vad som hänt. Det är uppenbart att någonting har fallerat, något som fastnat i ett rullställ eller liknande, berättar han för SVT.

Flera döda

Med en maxhöjd på 1 491 meter befann sig linbanan, som bar elva personer, nära toppen när den föll. Det orsakade minst nio personers död. Två barn har förts till sjukhus med allvarliga skador och räddningstjänsten kämpar med att nå fram till olycksplatsen då det är en svåråtkomlig terräng.

– Det är högalpin terräng, väldigt brant och stupaktigt på många ställen. Det gäller att hela tiden hitta kommunikationen mellan ambulans, helikopter, kristeam och sjukhus. Det är en väldigt tuff situation, avslutar Svedjesten till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!