Tisdag 21 Sep
Stockholm

Blandning mellan brittiska och indiska virusvarianterna upptäckt

En ny virusvariant har upptäckts i Vietnam.
En ny virusvariant har upptäckts i Vietnam. Foto: Unsplash.

I Vietnam har en ny virusvariant upptäckts. Det rör sig om en blandning av de virusvarianter som först upptäcktes i Storbritannien och Indien. Den nya varianten ska enligt landets hälsominister vara mer luftburen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En ny virusvariant som är en blandning av de virusvarianter från Storbritannien och Indien har upptäckts i Vietnam. Det uppger landets hälsominister Nguyen Thanh Long för den vietnamesiska nättidningen Vnexpress. 

– Mer specifikt är det en indisk variant med mutationer som ursprungligen tillhörde den brittiska varianten, säger hälsoministern till tidningen. 

Enligt VnExpress är inkubationstiden för den påträffade virusvarianten 1-2 dagar, till skillnad från det vi är vana vid, 1-14 dagar.

Mer luftburen än andra varianter

Den nya virusvarianten som upptäckts i Vietnam är så pass ny att den ännu inte fått något namn. Hälsoministern tror att den kan ligga bakom den ökade smittspridningen i landet. 

Den senaste månaden har över 3500 personer smittats i landet, vilket är över hälften av det sammanlagda antalet smittofall sedan pandemins start.

Hälsominister Nguyen Thanh Long säger att den upptäckta varianten är mer luftburen än andra varianter, rapporterar Vnexpress.

Kommentera
Kopiera länk
Dela