Här är regionen där du över 30 år kan vaccinera dig
Här är regionen där du över 30 år kan vaccinera dig - Foto: Johan Nilsson/TT

Här är regionen där du över 30 år kan vaccinera dig

Nu öppnas det upp nya vaccinationstider för en ny och yngre åldersgrupp. Här är regionen som kommer börja vaccinera personer mellan 30-49 år, från och med 9 juni.


Nu öppnar Dalarna upp vaccinationsbokningen upp för gruppen 30-49 år. Detta betyder att personer födda från 1991 kan vaccineras mot covid-19. 

Vaccinationsviljan i Dalarna har hittills varit hög. I länet har över hälften av alla personer över 18 år fått en första vaccindos mot covid-19.

– Vi hoppas att det fortsätter så att vi snart kan lätta på restriktioner och rekommendationer, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare, till SVT.

Börjar vaccineras 9 juni 

Från och med tisdag den 9 juni kan personer i ovan nämnd åldersgrupp boka tid för den första sprutan.

I sju av Dalarnas kommuner är det privata företag på uppdrag av regionen som kommer starta vaccinationen för 30-plussarna i fas 4. I Falun, Borlänge, Ludvika, Mora och Avesta kommer Doktor.se sköta vaccinationen. Kronans apotek kommer istället vaccinera i Säter och Malung-Sälen, enligt SVT

Regionen fortsätter att vaccinera på övriga orter och fortsätter även att ge andra dosen till de som redan påbörjat sin vaccination.

Bokningen av vaccinationstid kommer att gå via 1177.se.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!