Lördag 31 Jul
Stockholm

Regeringen öppnar för mer publik på sport- och kulturevenemang redan i juli

Regeringen öppnar för mer publik på sport- och kulturevenemang redan i juli
Regeringen öppnar för mer publik på sport- och kulturevenemang redan i juli. Foto: Erik Simander/TT och Johan Nilsson/TT

Enligt regeringen kan det bli aktuellt att öppna upp för ännu mer publik på sport- och kulturevenemang under det andra steget av återöppnandet från och med juli. Folkhälsomyndigheten får i uppdrag att undersöka möjligheter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Folkhälsomyndigheten utreder möjligheterna för mer publik på idrotts- och kulturevenemeng, detta på uppdrag av regeringen. Som det ser ut i dagsläget kan det planeras att ske redan i juli då det andra steget av återöppningen införs. 

Vaccinationsintyg och tester

Myndigheten undersöker vidare om vaccinationsintyg och tester kan möjliggöra att fler personer kan släppas in på evenemang. Att dela upp arenor i olika sektioner är även ett alternativ som ska utredas. 

– Det här är en del av regeringens plan för att kunna lätta på restriktionerna. Vi vill vända på alla stenar för att se till att inte restriktioner ligger kvar längre än nödvändigt, säger Amanda Lind, kulturminister, till SR Ekot

I dagsläget tillåts 300 sittande deltagare inomhus och 3000 sittandes utomhus inom fas 2, något som efter Folkhälsomyndighetens utredning kan komma att ändras på. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela