Stefan Löfven berättar om breven han får från barn runt om i Sverige.
Stefan Löfven berättar om breven han får från barn runt om i Sverige. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Bedårande breven till Stefan Löfven: "Helt fantastiska"

I en intervju med Aftonbladet pratar Stefan Löfven om allt från coronapandemin till sin kärlek för hustrun Ulla. Han berättar också om de brev han har fått från barn som ställer frågor och ber om hjälp från själva statsministern.


Stefan Löfvens barndom var inte som vilken som helst. När han var liten bodde han på ett barnhem innan han placerades i en fosterfamilj i Ådalen, som sedan tidigare hade tre barn. Anledningen till att statsministern inte växte upp med sin biologiska mamma berodde på att hon inte hade möjlighet att ta hand om sin son då hon redan hade ett barn när Stefan kom till världen.

"Jag har haft ett gott liv"

Den nuvarande statsledaren hyser dock inget agg gentemot sin biologiska mamma.

– Nej. En mamma lämnar inte bort sitt barn om hon inte har ett riktigt bra skäl. Jag har inte känt något agg, jag har haft ett gott liv, berättade han i en intervju med SvD Perfect Guide.

Inga gemensamma barn tillsammans

Paret Löfven träffades när Stefan var 34 år gammal. Ulla Löfven var då redan gift med två barn, men valde att följa hjärtat och gifte sig med Stefan 2003.

Paret fick inga gemensamma barn tillsammans.

– Ja. Det är inte så att jag tänker på det hela tiden som en djup sorg. Men visst tänker jag ibland på hur det hade varit om någon hade kommit fram och sagt ”pappa”, säger Stefan i en exklusiv intervju med Aftonbladet.

"Helt fantastiska"

Men kärleken till barn har alltid funnits där. Extra glad blir han när han får ta emot brev från barn runt om i Sverige som skrivit till statsministern och ställt frågor och bett om hjälp.

– Breven jag får från barn är helt fantastiska. Nyligen kom det en hög som jag tittade igenom. Det var en förskoleklass som skrev ”Vem har bestämt att man bara får äta godis på lördagar, är det du eller kungen?” och ”Vi har hört att du bestämmer mycket, är det roligt?”. 

Han fortsätter:

– För några år sedan fick jag också ett brev från två syskon som hade fått för sig att de ville ha en apa, men fått nej från föräldrarna. De frågade om jag kunde hjälpa till med det.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.