Vilka fotbollsfans är värst?
Vilka fotbollsfans är värst? - Foto: Erik Simander/TT.

Undersökning: Det här landets fotbollsfans är värst

EM har dragit igång och fans över hela världen samlas i arenor och på barer för att heja på sina lag. Men vilka fotbollsfans är egentligen mest störiga? Och vilka provocerar minst?


EM är äntligen igång och en anledning till att ses och heja på sitt land ihop. Men beter sig fans alltid helt regelrätt och respektfullt mot sitt land? Rekatochklart har under juni 2021 undersökt vilka fotbollsfans som människor stör sig mest respektive minst på.  

Det visar sig att Englands fotbollsfans är värst. En fjärdedel av de tillfråga (25 procent) anser nämligen att de brittiska fansen i störst utsträckning beter sig illa. 

Därefter följer Tyskland (17 procent) och Ryssland (16 procent) på andra och tredjeplats. 

Sverige minst irriterande

I undersökningen framgår även vilka fans som är minst irriterande: de svenska. Endast en och en halv procent har röstat på svenskarna som de mest irriterande fansen. 

Undersökningen visar att det beteende som ogillas mest är när fans dricker för mycket, är våldsamma eller inte respekterar värdlandet. 

Undersökningen gjordes av Rekatochklart i Storbritannien och baseras på 1043 respondenter. 

EM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) säger under EU:s toppmöte i Bryssel att Sverige ingår i diskussioner om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina.

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...