Onsdag 28 Jul
Stockholm

Nooshi Dadgostar om C:s besked: "Politiska läget är fortfarande svårt"

Under eftermiddagen meddelar Centerpartiet att man backar från punkt 44 i Januariavtalet, som reglerar hyressättningen i nyproduktioner. Nooshi Dadgostar (V) är glad över beskedet, men bedömer fortfarande det politiska läget som svårt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I måndags fälldes regeringen och statsminister Stefan Löfven i en misstroendeomröstning i riksdagen. Det som utlöste konflikten var punkt 44 i Januariavtalet gällande fri hyressättning i nyproduktioner.

Frågan har blivit pådriven av Centerpartiet – och har inte kunnat accepteras av Vänsterpartiet, med Nooshi Dadgostar i spetsen.

Centerpartiet backar

Men under onsdagen meddelar alltså partiledare Annie Lööf att partiet backar i frågan, och önskar stryka punkten som fick Löfven fälld. 

– M, KD, SD och V stoppade i måndags förslaget om fri hyressättning i nyproduktion. Därför kan jag konstatera att förslaget saknar majoritet i riksdagen och finns därför inte längre på bordet, säger Lööf till Dagens Nyheter.

Till DN uppger Stefan Löfven att beskedet från C välkomnas. Han beskriver det som "konstruktivt och en väg framåt". 

Vänsterpartiets kommentar

Och på Twitter går nu även Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar ut och kommenterar nyheten.

– Det är ett positivt besked för landets hyresgäster och alla tusentals människor har skrivit på namnlistor, delat flygblad och kampanjat på alla sätt som gått under rådande läge, skriver Dadgostar och fortsätter:

– Det politiska läget är fortfarande svårt. Men jag är stolt över att ha varit delaktig i att Sveriges hyresgäster fått sin röst hörd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela