Lördag 20 Aug
Stockholm

Plötsligt husras i Miami – 99 personer saknas

Inatt rasade ett tolvvåningshus i Miami ihop.
Inatt rasade ett tolvvåningshus i Miami ihop. Foto: Amy Beth Bennett/TT & Wilfredo Lee/TT.

Under torsdagsnatten rasade ett tolvvåningshus i Miami plötsligt ihop. De boende i huset hade ingen chans att ta sig ut. Minst en person är död och 99 personer saknas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var klockan 01.30, lokal tid, under natten till torsdag som ett tolvvåningshus i Surfside, norr om Miami, plötsligt rasade ihop. Övervakningsfilmer från byggnader i närheten visar hur huset, helt utan förvarning, rasar till marken. De boende i huset hade inte en chans att ta sig ut innan katastrofen

35 personer ska ha kunnat räddas ur rasmassorna, däribland en tioårig pojke. Vittnen berättar om hur de kunde höra skrik på hjälp från det förstörda huset. Andra berättar om hur de såg människor som låg fastklämda under rasmassorna lysa med sina mobilficklampor för att signalera efter hjälp, skriver Washington Post. 

Minst en person ska ha avlidit och 99 personer saknas. Miamis borgmästare Daniella Levine Cava tror att fler personer kan ha dött. 

Bildkälla: Wilfredo Lee/TT.
Foto: Wilfredo Lee/TT.

Oklart vad som orsakat katastrofen 

Det är ännu oklart varför byggnaden rasade ihop.Tolvvångingshuset byggdes 1981 och skulle snart få en ombyggnation, som krävs efter 40 år. 

Ingenjörer undersöker just nu platsen, men det kan ta dem några dagar att komma fram till den exakta orsaken till katastrofen. Men enligt ett forskningsdokument ska våtmarken under byggnaden ha sjunkit sedan 1990-talet, rapporterat Washington Post

– Det ser ut som att en bomb har smällt. Det är svårt att tänka sig hur detta kunde inträffa. Byggnader faller inte bara ihop, säger Surfsides borgmästare Charles Burkett i tv-programmet ”Today". 

Biden utfärdar krisorder

På fredagen utfärdar USA:s president Joe Biden en krisorder till följd av husraset och har beordrat federal hjälp för att komplettera statliga och lokala insatser. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.