En man misstänks ha våldtagit en inlagd kvinna på Karolinska sjukhuset i Huddinge.
En man misstänks ha våldtagit en inlagd kvinna på Karolinska sjukhuset i Huddinge. - Foto: Helena Landstedt/TT.

Man misstänks ha våldtagit kvinna på Karolinska sjukhuset

En kvinna som är inlagd för svår anorexi misstänks ha blivit våldtagen på torsdagskvällen på Karolinska sjukhuset i Huddinge. En man som betett sig sexuellt utagerande mot personalen ska ha placerats i samma rum som kvinnan.


En man i 70-årsåldern misstänks ha våldtagit en kvinna som är inlagd för svår anorexi och muskelsvaghet på Karolinska sjukhuset i Huddinge i Stockholm. Det rapporterar Expressen. 

Mannen blev på torsdagskvällen inlagd i samma rum som kvinnan på sjukhuset. Detta trots att han varit sexuellt utagerande mot personalen, som tvingats tillkalla väktare. 

Kvinnan skickade ett sms till sin mamma vid 23-tiden på torsdagen, om att hon hade blivit våldtagen. Mamman såg sms:et först morgonen efter och begav sig då mot sjukhuset. Då hade den misstänkte mannen lämnat sjukhuset, men kunde under eftermiddagen gripas och är nu anhållen, enligt Expressen. 

"Skandal"

Nu har en förundersökning inletts, med brottsrubriceringen grov våldtäkt. 

Den utsatta kvinnan ska, enligt Expressens uppgifter, vara så muskelsvag att hon inte kunde göra motstånd mot den 70-årige mannen. 

– Det är skandal att man placerar en sådan person ihop med någon som inte kan freda sig på något sätt, säger uppgiftslämnaren till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!