Stockholm

Man i 25-årsåldern häktad för skjutningen i Flemingsberg

flemingsberg
Två små barn skadades i skottlossningen den 17 juli. Foto: Johan Jeppsson/TT

En man i 25-årsåldern greps under förra veckan för inblandning i skjutningen som lämnade två barn skottskadade i Flemingsberg. Under tisdagseftermiddagen kom beskedet att mannen häktas.


Läs mer

Den 17 juli skottskadades två små barn i Stockholmsförorten Flemingsberg och flera personer, med kopplingar till kriminella nätverk, greps och anhölls kort därpå. Dessa släpptes dock senare.

Under fredagen den 23 juli greps en man i 25-årsåldern i Bandhagen i södra Stockholm. Vid gripandet ska mannen ha försökt fly och i samband med detta ska han även ha försökt köra på en polis. Mannen misstänks därför för mordförsök på polisen ifråga.

Avspärrningar kring brottsplatsen i Flemingsberg. Foto: Johan Jeppsson / TT

Mannen begärdes av åklagare häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.

– Förundersökningen har bedrivits med full kraft sedan händelsen ägde rum. En mängd utredningsåtgärder har vidtagits och har nu lett fram till att vi kunnat anhålla en person på sannolika skäl misstänkt för de här brotten, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz i ett pressmeddelande.

Häktningsförhandlingarna hölls i Södertörns tingsrätt i Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Mannen häktas misstänkt för skjutningen

Häktningsförhandlingar hölls i Södertörns Tingsrätt under tisdagen, som då valde att häkta mannen. 25-åringen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, för skjutningen.

Mannen är tidigare dömd för bland annat väpnat rån och narkotikabrott, skriver SVT.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.