Tisdag 28 Sep
Stockholm

Discovery vädjar om att få ändra tiden för fotbollsfinalen i OS

Klockan 04.00 på fredagsmorgonen är tanken att det svenska damlandslaget i fotboll ska möta Kanada i OS-finalen. Nu vädjar Discovery om att ändra tiden, efter kritik från både spelare och tittare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sveriges damlandslag i fotboll har tagit sig hela vägen till final i årets OS. Tanken är att matchen spelas och sänds klockan 04.00 på fredagsmorgonen svensk tid. Inte en optimal tid för svenska tittare, med andra ord. 

Nu vädjar kanalen Discovery om att finalen ska spelas en annan tid, avslöjar Sportbladet. 

Jessica Linnman, kommunikationsdirektör, förklarar för tidningen att kanalen inte haft någon talan i vilken tid matchen skulle spelas och att man nu därför lämnat in ett önskemål till IOK om att ändra tiden. 

– Vi är ju lika missnöjda som spelarna, säger hon till Sportbladet. 

Seger: "Hade uppskattat om de ändrade" 

Det är inte bara en knepig tid för svenskarna att kunna titta på finalen. Det är inte heller en optimal tid för spelarna. Klockan elva på förmiddagen är det varmt, soligt och fuktigt i Tokyo – vilket blir ett tufft klimat för båda lagen att spela i. 

Tidigare matcher har spelats på kvällen, inte tidigare än 17.30. Spelaren Caroline Seger kommenterar valet av tid för finalen i en intervju med Sportbladet

– Det var väl bara för att USA skulle vara i final. Det känns ju lite tråkigt att man går efter deras tid så det hade varit uppskattat om de ändrade det. Men det kommer de säkert inte göra, säger Caroline Seger till tidningen. 

Även Hanna Glas är kritisk till valet av tid. 

– Jag har svårt att se att ett herrlandslag skulle tvingas spela klockan 11 på förmiddagen, sa hon till Sportbladet efter semifinalsegern. 

Landslaget begär att finalen flyttas

På tisdagen skickar även landslaget, tillsammans med Sveriges olympiska kommitté, in en begäran till Fifa om att byta tid för OS-finalen, rapporterar TT. 

Landlagschefen Marika Domanski Lyfors förklarar att värmen är det största problemet med att spela på förmiddagen. 

– Vi exponeras av värmen och hettan och vädret över huvud taget. Det innebär att det skulle vara klart mycket bättre att spela på kvällen för spelarnas hälsa, säger hon till TT. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela