sdprofil
En SD-profil är misstänkt för två fall av kvinnomisshandel. - Foto: Johan Nilsson/TT och Shutterstock

SD-profil misstänks för kvinnomisshandel – tog strypgrepp

En man som även är en profil inom Sverigedemokraterna misstänks ha tagit strypgrepp på en kvinna och knuffat en annan ner på golvet, enligt uppgifter till Aftonbladet.


Nu utreds mannen av polis i Stockholm för två fall av kvinnomisshandel. Brotten ska ha ägt rum i SD-profilens lägenhet natten till den 8 augusti, avslöjar Aftonbladet under onsdagen.

Mannens advokat Björn Sandin bekräftar att mannen frihetsberövades till en början, för att sedan försattas på fri fot. Enligt uppgifter till tidningen misstänks mannen ha tagit strypgrepp på en kvinna så hon inte kunde andas.

Ska ha knuffat en kvinna ner på golvet

När en annan kvinna som befann sig i lägenheten ska försökt ingripa, ska mannen ha knuffat henne så hårt att hon föll i golvet. En av kvinnorna menar dock att det skett ett misstag, och att mannen är felaktigt anklagad.

– Jag kan inte säga något annat än att förundersökningen pågår. På grund av förundersökningssekretess kan jag inte uttala mig om det har förekommit frihetsberövanden i ärendet, inte heller aktuell brottsrubricering eller antal målsägande, säger åklagaren Julia Nyander till Aftonbladet.

Den misstänkte mannen ska ha haft en högt uppsatt position hos Sverigedemokraterna, men har för närvarande inget uppdrag för partiet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!