lenahallengren
Lena Hallengren berättar nu om sin cancerbehandling. - Foto: Jessica Gow/TT

Lena Hallengren om cancerbehandlingen: "Påbörjat sista steget"

Under våren berättade socialminister Lena Hallengren att hon drabbats av bröstcancer. I ett inlägg på Instagram skriver hon att hon nu påbörjat det sista steget i behandlingen.
"Det känns fantastiskt skönt att vara igenom dem".


I april 2021 berättade socialminister Lena Hallengren, 47, i en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon att hon blivit sjuk i bröstcancer. En månad tidigare hade hon opererat bort ena bröstet och påbörjade sedan sin cellgiftsbehandling.

Socialminister Lena Hallengren. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hallengren har det senaste året synts mycket i media på grund av den rådande pandemin och enligt henne själv är det många som undrat om hur hon mår. På torsdagen skriver hon om hur behandlingen har gått.

"Många är ni som har hört av er. Undrat hur jag mår, hur det går. Varenda hälsning har värmt", skriver hon.

"Känner mig tacksam"

Hon berättar vidare att hon nu fått de sex planerade cellgiftsbehandlingarna och nästa steg för Hallengren är fyra veckor av strålning på Kalmar sjukhus. 

Men hon skriver att hon kommer att fortsätta jobba som vanligt, och ser fram emot att få göra fysiska verksamhetsbesök runt om i landet. Hon passar även på att tacka för det stöd hon fått.

"Det känns fantastiskt skönt att vara igenom dem och jag är tacksam över mycket. Över vården jag fått, över stödet från omgivningen och över att jag kunnat arbeta under den här perioden."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.