Systrarna återfanns ihopkrupna i sin säng – och erkände dådet omedelbart
Systrarna återfanns ihopkrupna i sin säng – och erkände dådet omedelbart - Foto: Wikimedia commons

De kallblodiga systrarna Papin – slet ut mordoffrens ögon för hand

Christine och Léa Papin satte skräck i en hel stad år 1933 när de brutalt mördade kvinnorna de bodde och jobbade hos. De slog ihjäl sina offer med hammare och kniv, slet ut deras ögon och placerade ut dem i trappan.


Systrarna Christine och Léa Papin kom från en trasig och hård familj som egentligen inte ville ha barn. 

När deras föräldrar skiljde sig skickades den äldre systern Christine iväg till ett kloster, medan lillasyster Léa fick flytta in hos en släkting. 

Christine drömde om ett liv som nunna, men tvingades avbryta sitt praktiserande när deras mamma Clémence ställde krav på att hon skulle dra in pengar till familjen. 

Hon gick motvilligt med på mammans önskemål – på ett villkor, att Léa skulle följa med henne.

Foto: Wikimedia commons

Flyttade in hos rik familj

Sagt och gjort, och 1926 tog systrarna jobb som hembiträden hos den välbärgade familjen Lancelin i Les Mans, Frankrike. 

Mannen i hushållet, René Lancelin, var en pensionerad advokat – och han bodde i det borgerliga hemmet tillsammans med hustrun Léonie och den 27-åriga dottern Geneviève.

Familjen ska ha varit väldigt nöjda med systrarna Papin, som städade noggrant under sina 14 arbetstimmar om dagen, för att sedan diskret försvinna upp till sin gemensamma kammare högst upp i huset. 

Vad de inte visste då var att det gömde sig en riktig mörk ådra i Christine och Léa, som bara några år senare skulle få blodiga konsekvenser. 

En ritning av huset där mordet ägde rum. Foto: Wikimedia Commons

Offren fick sina ögon utslitna

Den 2 februari var pappa René iväg och spelade bridge hela eftermiddagen. Han kom hem till ett låst, knäpptyst hem – som var helt becksvart med undantag för hushållerskornas rum högst upp i huset. 

Väl inne i huset gjorde han en fruktansvärd upptäckt. På golvet låg Léonie och Geneviève brutalt mördade, med sina ögon utslitna för hand. Ögonen låg utplacerade i husets trappa.

Polis kallades till platsen, och återfann systrarna Papin tätt ihopkrupna i sin säng med en blodig hammare bredvid sig. 

De erkände morden på en gång, och uppgav att de använt sig av en hammare, kökskniv och en tekanna, enligt Murderpedia. 

Foto: Wikimedia Commons

Avled av undernäring på mentalsjukhus

I förhör med polisen hävdade systrarna att de mördat Leónie och Geneviève i självförsvar, efter att hustrun gått till attack när en propp gått. 

Under rättegångsförhandlingarna gick flera välkända namn, däribland Jean Paul Sartre och Simone Beauvoir, in och sade ifrån mot de arbetsvillkor som kan ha triggat dådet. 

Men deras vädjan gav ingen effekt. Christine dömdes till livstids fängelse, och avled av undernäring på ett mentalsjukhus 1937. 

Léa satt fängslad i åtta år innan hon frikändes 1941, flyttade till den franska staden Nantes och fick jobb på ett hotell under franskt namn, enligt tidningen "Mord & Mysterier".

Hon dog år 2001 under okända omständigheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!