Måndag 20 Sep
Stockholm

Lyxfällan-paret bryter ihop när de får veta summan: "Helt ny nivå"

Lyxfällan.
Paret bryter ihop när Magnus berättar sanningen om deras ekonomi. Foto: Skärmbild TV3.

Trots att Selmin och Amela får in 64 500 kronor i månaden går de back närmare 30 000 – och situationen har blivit ohållbar. När Magnus Hedberg avslöjar den svindlande lånesumman bryter paret ihop. Se hur det går i Lyxfällan, som sänds 20.00 på TV3, Viaplay och Viafree.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I veckans avsnitt av Lyxfällan träffar programledaren Magnus Hedberg paret Selmin, 42, och Amela, 41, som lever tillsammans med sina tre barn i Södertälje. De behöver hjälp att reda ut sitt skuldberg - som tickar på till följd av spelmissbruk och shoppingberoende.

Problemet är inte att pengarna inte tickar in, utan att paret helt enkelt inte kan hantera sin ekonomi och handlar på kredit. Bland annat Selmins bil, som han tar de två kilometrarna han har till jobbet. 

Han spelar bort sina pengar och drar sig undan från familjen, och Amela vänder sig till shopping.

– Det känns avslappnande när jag shoppar, då tänker jag bara på det jag ser. Om han kan spela, kan jag köpa, säger Amela i programmet.

Selmin och Amela kan inte tro sina öron när Magnus Hedberg berättar hur mycket pengar de faktiskt lägger på shopping och spel. Foto: TV3

Har skulder på 1,8 miljoner kronor

Paret har lyckats hålla sig borta från Kronofogden, men nu börjar det snabbt gå utför, och skulden ligger på 1,8 miljoner kronor bara på konsumtion när Lyxfällan kallas in. 

När trion ställer upp sig framför den klassiska budgettavlan där parets ekonomi radas upp blir det känslosamt – och beskedet kommer som en chock för paret. Trots närmare 65 000 kronor in går de back 27 000 varje månad.

– Jag känner mig ägd just nu, säger Selmin.

Programledaren Magnus Hedberg. Foto: TV3.

"Helt unikt"

Att ha så mycket krediter men ändå inte vara hos Kronofogden är något som Magnus Hedberg inte stött på tidigare, och säger att det är "helt unikt".

– Helt ny nivå av överkonsumtion, säger Magnus Hedberg.

Vill du se hur det går för Selmin och Amela? Missa inte Lyxfällan som sänds tisdag 14 augusti klockan 20.00 på TV3, Viaplay och Viafree.

Kommentera
Kopiera länk
Dela