Söndag 23 Jan
Stockholm

Lilla Gävlebocken brann inatt: "Inga spår"

Den lilla Gävlebocken brann inatt. Bilden från 2016 är på den stora Gävlebocken som brunnit majoriteten av åren den satts upp.
Den lilla Gävlebocken brann inatt. Bilden från 2016 är på den stora Gävlebocken som brunnit majoriteten av åren den satts upp. Foto: Roger Nilsson/TT

Den lilla Gävlebocken brann i natt. Polisen som ännu inte har några spår efter en misstänkt hoppas kunna hitta material via den stora bockens webbkamera.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vid klockan två under natten till söndagen kom ett larm från Slottstorget i Gävle, och den lilla bocken stod i brand. 

– Vi styr dit tillsammans med räddningstjänst och en hundresurs. Vi hittar inte någon gärningsperson och inga vittnen har sett mer än att det brinner, säger Emil Eriksson, RLC-befäl vid polisen i region Mitt enligt Expressen. 

Fått stora brännskador 

Enligt personer och räddningspersonal på plats har den tre meter höga bocken inte brunnit ned helt. Den lilla Gävlebocken kom undan med stora brännskador och ungefär halva bocken är bränd.

Det finns än så länge inga spår att gå på efter en misstänkt gärningsperson enligt polisen. Den lilla bocken har även brunnit förut – i fjol dömdes en man i 30-års åldern för dådet och 2018 greps en person för skadegörelse då lillbocken stod i lågor. 

Gävlebocken har brunnit up

Livet kring den mer kända bocken, som står en liten bit bort från den lilla, går att följas live via en webbkamera. 

Polisen kommer nu undersöka om något kan ha snappats upp via kameran som kan ha av betydelse för att utreda fallet om den lilla Gävlebocken. 

Tillsvidare kommer en anmälan om skadegörelse genom brand att skrivas.

Den stora Gävlebocken uppfördes första gången 1966 och har majoriteten av gångerna brunnit. I fjol stod den dock kvar hela julen och hittills i år har den varit orörd, skriver Expressen

Kommentera
Kopiera länk
Dela