Hotellrum med roomservice och do-not-disturb-skylt på dörren.
Hur får man egentligen ett billigare pris när man bokar hotellrum? - Foto: Pexels

Hemliga hotellhacksen du måste veta om inför semestern

Den optimala semestern är den där du får mest upplevelse för pengarna. Därför bör du veta hur du mjölkar ur det mesta ur din hotellvistelse. Nyheter24 listar de hemliga knepen som hotellen inte vill att du ska veta om.


Så får du ett billigare pris när du bokar

Har du sett ett billigare pris någon annanstans när du googlat runt på hotell? Ring då upp hotellet du är mest sugen på och säg att du vill boka ett rum hos dem, men säg också att du har hittat ett billigare pris på ett konkurrerande ställe, och fråga om de kan matcha det billigare priset.

Du kommer bli förvånad hur många gånger det här faktiskt kan funka! Det är nämligen mer fördelaktigt för ett hotell att boka ett rum åt dig direkt än via ett bokningssystem, eftersom då måste hotellen betala en procentandel till tjänsten du bokar via. 

Glömt något hemma? Låna från hotellet! 

Har du glömt hårtork? Eller behöver du stryka skjortan till middagen? Det är standardprylar som finns på hotellen. Men det finns även ofta saker såsom paraplyer, plattänger, yogamattor, adapter och mobilladdare. Ring receptionen och se om de har vad du behöver! 

Så får du maximal lyx på hotellet. Foto: Pexels

Boka halvdagar 

Vad de flesta inte vet är att på många hotell kan du boka halvdagar. Alltså endast 12 timmar eller till och med mindre, och då kommer priset vara märkbart mindre. Bokningssystem brukar inte kunna erbjuda sådan bokning, utan då behöver du höra av dig direkt till hotellet. 

Bli stammis

Har du bott på hotellet tidigare? Säg det i så fall när du bokar. Hotell värnar ofta om sina stammisar så därför kan du kanske få någon bonus eller rabatt om du har tur! 

In- och utcheckningstiderna går ofta att ändra. Foto: Pexels

Få senare utcheckning 

In- och utcheckningstiderna är ofta inte lika hårda som man kan tro. Vet du med dig att du kommer komma tidigt till hotellet så ring innan. I många fall kan personalen lösa så att ditt rum städas innan, eller försöka få fram ett annat rum åt dig.

Har du haft en tuff utekväll och vill checka ut senare, så fråga personalen även då. Hotell låter dig ofta checka ut sent utan extra kostnad. Och vissa större hotellkedjor har alltid sen utcheckning på vissa dagar, oftast söndagar. Toppen för weekend-resor! 

Så får du bästa hotellrummet

Oavsett vad hotellen säger till dig så är inte alla rum likvärdiga. Det är alltid värt att artigt fråga om en uppgradering, och är inte det möjligt, så önska ett hörnrum. De är nästan alltid större och har fönster i olika riktningar. 

Oroa dig inte om du missar hotellfrukosten! Foto: Pexels

Hotellfrukost för den morgontrötta 

Missar du den berömda hotellfrukosten? Oroa dig inte! Du kan ofta be om en takeaway-frukost. Kanske kommer den inte vara lika flashig som den vanliga buffén, men du kan i alla fall få i dig en enkel frukost. 

Gratis presenter

Är det din födelsedag? Eller smekmånad? Glöm då inte att säga det här till hotellpersonalen! Hotell brukar försöka gratulera sina gäster på speciella dagar genom att kanske dekorera rummet, eller bjuda på en flaska bubbel, eller någon annan gratisförmån. 

Källa: Skyscanner och Bright Side 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.