Nils Holmqvist.
Det går ingen nöd på Väder-Nils. - Foto: Stella Pictures och Maja Suslin/TT

Så mycket tjänar populära SVT-meteorologen Nils Holmqvist

Nils Holmqvist, 35, har gjort en raketkarriär som meteorolog i SVT:s nyhetssändningar. Men har det gjort avtryck i ekonomin? Nyheter24 har tagit reda på vad Väder-Nils tjänar.


Karriären för den välkända meteorologen Nils Holmqvist började som lantbrukare, enligt SVT, och han växte upp i den lilla byn Anderslöv strax utanför Trelleborg. Då ägnade hans sig bland annat åt att plocka jordgubbar och arbete i vete-, råg- och kornfält. 

På fälten fick Holmqvist syn på sin första tromb, och en dröm om att bli meteorolog vaknade till liv.

Nils Holmqvist. Foto: Stella Pictures

Nils Holmqvist är gift med Julia Callegari

Väder-Nils är gift med Julia Callegari, 33, sedan 2019 och tillsammans har de sonen Pelle, döpt efter Holmqvists morfar enligt en intervju i Allas, som föddes våren 2020. De har även en katt som heter Gösta och familjen bor i centrala Stockholm.

35-åringen bytte helt bana efter jordbrukslivet och plockade ut en examen som meteorolog år 2009, och arbetade fram till 2013 på SMHI i Norrköping och Malmö. Det var efter det som Nils Holmqvist gick vidare till SVT och där har han stannat, alltså har han arbetat som TV-meteorolog i närmare åtta år.

Han gjorde snabbt succé med sina lite annorlunda väderrapporteringar. Men vad tjänar man egentligen som hyllad meteorolog? En del visar det sig.

Så mycket tjänar SVT:s Nils Holmqvist

Nils Holmqvist hade, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 764 627 kronor under 2020. Han hade även ett överskott av kapital på 15 768 kronor.

Men med den inkomsten innebär det att Holmqvist kunde plocka ut en månadslön på drygt 63 700 kronor.

Här kan du läsa om hur mycket kollegan Pia Hultgren tjänar.

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.