Anstalten Hall och Martin Jonsson
Martin Jonsson misshandlade Lotta Rudholm så brutalt att hon avled. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT och Polisen

Mördaren Martin Jonsson hotade fängelsepersonal: "Pundare"

Lotta Rudholms mördare Martin Jonsson uppges ha hotat personalen på fängelseanstalten Hall. Till en fängelsevakt ska han bland annat ha sagt: “Ett samtal bort så kommer han inte till jobbet imorgon”, rapporterar Expressen.


2016 misshandlade Martin Jonsson sin tidigare flickvän Lotta Rudholm, 41, så grovt i hennes hem i Stockholm så att hon avled. Martin Jonsson dömdes senare till 18 års fängelse för mord efter att han själv ringde polisen i samband med den brutala misshandeln. 

En av poliserna som anlände till Lottas lägenhet i Bromma beskrev det han såg som “det värsta jag sett” och Lotta ska knappt varit igenkännbar. Lotta avled sedan på sjukhus. 

Nu har mördaren Martin Jonsson varnats i fängelset då han i september 2021 ska ha hotat personalen vid anstalten Halls förråd, rapporterar Expressen. 

“Ett samtal bort så kommer han inte till jobbet imorgon”

Dokument från Kriminalvården uppger att Martin Jonsson har blivit så upprörd att han hotat en fängelsevakt genom att säga att han “är på en annan nivå än de här pundarna, ett samtal bort så kommer han inte till jobbet imorgon”.  

Händelsen har polisanmälts

Martin Jonsson ska också ha sagt att “Stockholm är litet”. Personalen på Hall polisanmälde händelsen då de uppfattade det som ett allvarligt hot. 

När Jonsson senare förhördes angående händelsen påstår han att han inte alls menade att hota personalen. Med “Stockholm är litet” ska Jonsson ha syftat till att ett paket han beställt inte levererats. 

Jonsson har därmed fått en varning då Kriminalvården inte tror på hans förklaring angående situationen. Varningen kan leda till bedömningen att hans frigivning skjuts upp, rapporterar Expressen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!