Familj misstänks ha straffat 6-åring med iskall dusch – avled senare
Pojkens mamma och två syskon står åtalade. - Foto: Lake County Sherrif’s Office och North Chicago Police

Familj misstänks ha straffat 6-åring med iskall dusch – avled senare

En 6-årig pojke från Chicago tvingades, av sin familj, att duscha i iskallt vatten som straff. Därefter ska han ha spytt och avlidit. Nu misstänks mamman och hennes två barn för mordet.


En 6-åriga pojke, Damari Perry från Chicago, USA, anmäldes saknad 5 januari av sin mamma, Jannie Perry, 38, och sin bror Jeremiah R Perry

Några dagar senare hittades pojkens kropp i ett övergivet hus i Indiana. Nu står mamman och två av hennes barn åtalade misstänkta för mordet, efter att ha ljugit ihop en berättelse om hur han var försvunnen, rapporterar Daily Mail. 

Damari Perry. Foto: North Chicago Police

Polisen trodde inte på berättelsen

Familjen ska ha sagt till polisen att pojken försvann i Illinois när han och hans 16-åriga syster fick skjuts till ett kalas. 

I förhör med polisen har systern sagt att hon somnade efter att ha druckit alkohol, och när hon vaknade var hennes lillebror och mannen som hade kört dem borta. 

Men polisen kunde snabbt avslöja flera aspekter i berättelsen som inte stämde, baserat på bevis som de hittat och ett flertal förhör ledde dem sedan till Damaris kropp. 

Offrets bror Jeremiah R Perry. Foto: Lake County Sherrif’s Office

Tvingades in i iskall dusch

Dödsorsaken är ännu inte fastställd, men enligt myndigheterna ska Damari ha blivit intvingad i en dusch med iskallt vatten under obestämd tid kort inpå hans död. 

Pojken ska 29 december ha gjort något som upprörde familjen, och som straff ska familjemedlemmarna ha satt honom i en iskall dusch. 

Vid en tidpunkt ska Damari ha spytt och togs ut ur duschen, och avled tillslut. Åklagarna hävdar att familjen inte ringde efter en ambulans, utan ljög istället ihop en påhittad historia om vad som hade hänt pojken. Därefter dröjde det sex dagar innan familjen rapporterade att han var försvunnen. 

Nu står pojkens mamma, Jannie, åtalad för bland annat mord av första graden. Brodern Jeremiah står åtalad för grov misshandel, och ett icke namngivet syskon står också åtalad. Mamman och brodern anklagas också för att ha dolt ett dödsfall, enligt Daily Mail.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

JO utreder Kinberg Batras kompisrekryteringar

Tonåring i rätten efter Skärholmenmord nekar

En 17-årig pojke som misstänks för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen framträdde under tisdagen inför häktningsdomare. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.

Polisen i Ljungby rapporterar om brand

"Larm om villabrand", skriver polisen på sin hemsida.

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Astronomer har hittat galaxens hittills mest massiva svarta hål som bildats vid kollapsen av en stjärna, Gaia BH3. Hålet är 33 gånger mer massivt än solen.

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.