Vaccin
Sköterskan fångades av kameror när hon tömde vaccindoser mot covid-19 i en näsduk. - Foto: CCTV och Johan Nilsson/TT

Sjuksköterska tog betalt för att fejka vaccin – här avslöjas hon

En sjuksköterska i italienska Palermo fångades av kameror när hon tömde vaccindoser mot covid-19 i en näsduk innan hon låtsades injicera det i armen. På så sätt kunde anti-vaxxers få covidpass mot betalning, utan att faktiskt vaccinera sig.


En 58-årig sjuksköterska greps i Palermo i Italien under fredagen, misstänkt för att ha låtsats ge vaccin mot covid-19 till vaccinmotståndare mot betalning på några tusenlappar. På så sätt kunde de få ett covidpass och fick därmed vistas på barer, nattklubbar, restauranger, gym, biografer och kollektivtrafik, enligt The Guardian. 

Polisen använde en dold kamera för att filma sjuksköterskan och materialet avslöjade hur hon förberedde en dos vaccin, för att sedan tömma sprutan i en näsduk innan hon låtsades injicera det i vaccinmotståndarnas armar. 

Här fångar kamerorna hur kvinnan tömmer sprutan i en servett. Foto: CCTV

Har erkänt och samarbetar med polisen

Den 58-åriga kvinnan riskerar nu åtal och har erkänt handlingen. Nu samarbetar hon med italiensk polis och har även avslöjat namn på hennes medbrottslingar. Kvinnan har berättat för polisen att hon injicerade fejkade vaccinsprutor för att få in pengar till sin sons universitetsutbildning. 

Hon erkänner även till att ha skrivit ut falska covidpass till vaccinmotståndare som visat upp negativt resultat på tester. Kvinnan ska även ha erkänt till att ha tagit en falsk påfyllnadsdos själv. 

Här fångar kamerorna hur kvinnan tömmer sprutan i en servett. Foto: CCTV

– Vi har avslöjat de mörka och bedrägliga planerna för dessa inbitna vaccinmotståndare som inte tvekar att bryta mot lagen, säger italiensk polis i ett uttalande. 

Hänt förut på samma sjukhus

Kvinnan är inte den första anställda på sjukhuset i Palermo som greps för att fejkat vaccineringar. 21 december kunde polisen avslöja en liga där ett dussintal personer, däribland en polis, hade betalat för att få fejkade vaccindoser. 

Tidigare i veckan greps även en sjuksköterska i den italienska staden Ancona efter att ha avslöjats med att tömma vaccindoser i en papperskorg för att sedan låtsas injicera folk med tomma sprutor. 

Polisen tror att vaccinmotståndare ska ha betalat upp till 3000 kronor för att få ett covidpass på falsk väg, rapporterar The Guardian

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur en man i 50-årsåldern i norra Italien inte ville vaccinera sig, men ville ändå ha ett covidpass. Då gick han till en mottagning med en låtsasarm av silikon. Läs mer här

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En häktad för mord i Uppsala i september

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.