Lördag 28 Maj
Stockholm

Elevens sista ord innan skjutningen: "Folk måste straffas"

Skjutning Heidelberg Tyskland
En av eleverna avled av sina skador. Foto: Sebastian Gollnow/TT och Uwe Anspach/TT

Gärningsmannen bakom skjutningen på universitetet i tyska Heidelberg hade 100 patroner kvar i sin ryggsäck när han slutade skjuta. "Folk måste straffas nu", skrev han i ett sista meddelande till sin pappa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under måndagseftermiddagen som polisen larmades till ett universitet i Heidelberg, Tyskland. En 18-årig biologistudent på skolan, beväpnad med två gevär, öppnade eld i en föreläsningssal och fyra personer skadades allvarligt. En 23-årig kvinna avled senare på sjukhus till följd av skott i huvudet, skriver Aftonbladet.

Mannen ska inte ha haft någon vapenlicens och köpte gevären utomlands bara dagar innan attacken.  

Gärningsmannen hade 100 patroner kvar i sin ryggsäck men slutade trots det att skjuta. Han laddade om sitt hagelgevär, men lämnade istället skolbyggnaden och tog sitt liv. 

Polisen undersöker geväret. Foto: Sebastian Gollnow/TT

18-åringen ska inte ha haft några politiska eller religiösa motiv för dådet, utan polisens teori är att han antingen hade psykiska problem eller var ute efter att skjuta en specifik person. 

Strax innan skjutningen skickade 18-åringen ett WhatsApp-meddelande till sin pappa. I meddelandet skrev han att “folk måste straffas nu.” Det rapporterar Aftonbladet

Kommentera
Kopiera länk
Dela