Skjutning Heidelberg Tyskland
En av eleverna avled av sina skador. - Foto: Sebastian Gollnow/TT och Uwe Anspach/TT

Elevens sista ord innan skjutningen: "Folk måste straffas"

Gärningsmannen bakom skjutningen på universitetet i tyska Heidelberg hade 100 patroner kvar i sin ryggsäck när han slutade skjuta. "Folk måste straffas nu", skrev han i ett sista meddelande till sin pappa.


Det var under måndagseftermiddagen som polisen larmades till ett universitet i Heidelberg, Tyskland. En 18-årig biologistudent på skolan, beväpnad med två gevär, öppnade eld i en föreläsningssal och fyra personer skadades allvarligt. En 23-årig kvinna avled senare på sjukhus till följd av skott i huvudet, skriver Aftonbladet.

Mannen ska inte ha haft någon vapenlicens och köpte gevären utomlands bara dagar innan attacken.  

Gärningsmannen hade 100 patroner kvar i sin ryggsäck men slutade trots det att skjuta. Han laddade om sitt hagelgevär, men lämnade istället skolbyggnaden och tog sitt liv. 

Polisen undersöker geväret. Foto: Sebastian Gollnow/TT

18-åringen ska inte ha haft några politiska eller religiösa motiv för dådet, utan polisens teori är att han antingen hade psykiska problem eller var ute efter att skjuta en specifik person. 

Strax innan skjutningen skickade 18-åringen ett WhatsApp-meddelande till sin pappa. I meddelandet skrev han att “folk måste straffas nu.” Det rapporterar Aftonbladet

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

1 timme sedan
Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.