Spädbarn lämnades att äta sin egen avföring – mammor åtalas
Riccy Padilla-Hernandez och Yures Molina. - Foto: Houston Police Department

Spädbarn lämnades att äta sin egen avföring – mammor åtalas

​Två mammor i Texas, USA, har gripits för att ha försummat sex barn. Några av barnen hittades smutsiga och fulla av löss, och ett litet barn hade lämnats att äta sin egen avföring.


Riccy Padilla-Hernandez, 28, och Yures Molina, 34, står båda åtalade för att för att ha utsatt sex barn för fara när de lämnade dem ensamma under omänskliga förhållanden, rapporterar den lokala tv-stationen KPRC.

Det är ännu oklart huruvida de två kvinnorna är vänner eller släktingar, men de bodde tillsammans med sina respektive barn. Padilla-Hernandez barn är 2, 3 och 7 år gamla och Molinas barn är 1, 8 och 9. 

På onsdagen förra veckan hittades Padilla-Hernandez 2-åriga dotter promenerandes längsmed en poolkant. Mannen som hittade henne ringde polisen och beskrev då barnet som smutsigt, barfota och utan föräldrar närvarande. 

1-åring åt av sin avföring

När Houston Police Department anlände till platsen hittade de även den lilla flickans äldre bror som ledde polisen till kvinnornas lägenhet där fyra ytterligare barn hittades. Det är i dagsläget oklart exakt hur länge barnen hade lämnats själva. 

Molinas 1-åriga son hittades i en spjälsäng, och ska ha varit så utsvulten att han hade ätit sin egen avföring. Hennes nioåriga son var attackerad av löss och mycket smutsig, rapporterar polisen. Ett av Padilla-Hernandez barn som hittades i bostaden har särskilda behov och kan inte ta hand om sig själv. 

Padilla-Hernandez greps på plats när hon sedan kom till bostaden medan polisen fortfarande var där. Hon ska då ha uppgett att hon varit iväg för att betala sin skatt. Molina greps vid ett senare skede.

De sex barnen har därefter omhändertagits av myndigheter, enligt KPRC.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.