Martin Björk rånades i sitt hem – polisen efterlyser ligan
Martin Björk rånades i höstas. Nu vädjar polisen efter tips. - Foto: TV3/Efterlyst

Martin Björk rånades i sitt hem – polisen efterlyser ligan

Det var i höstas som tv-profilen Martin Björk blev pistolrånad på sin dyra klocka i sitt hem. I torsdagens "Efterlyst" på TV3 går polisen ut med en film på de misstänkta rånarna.


I höstas blev flera personer rånade i sina hem i Stockholmsområdet. Däribland tv-profilen Martin Björk, som den 11 november blev rånad på sin Rolex-klocka. Något som Nyheter24 tidigare har rapporterat om. 

Martin Björk blev rånad i sitt hem i Stockholm

Martin Björk berättade om händelsen på sin Instagram. 

"Fyra män med pistol tränger sig in i vår lägenhet i jakten på en klocka som dom visste att jag hade. Allt gick väldigt snabbt o innan vi visste ordet av så hade dom tagit vad dom kom för, hotat oss till livet o sedan lämnat lägenheten", skrev tv-profilen i samband med händelsen. 

Martin Björk. Foto: Stella Pictures

"Det är kartlagt"

Därefter fick polisen in flera anmälningar om grovt rån och försök till grovt rån i hemmet på flera platser i Stockholm. I torsdagens Efterlyst på TV3 ber polisen om hjälp för att ta fast gärningsmännen. 

– Det är hänsynslöst och man är likgiltig till vilka som befinner sig i lägenheten. Så det får många ringar på vattnet vad gäller trygghet. Mycket tyder på att de vet vad de vill åt och vart de ska. Det är ingen slump, säger Christian Alsberg gruppchef och polisinspektör i Stockholm City, till "Efterlyst" och fortsätter: 

– Det är en teori att det är kartlagt. 

Ligan har alltid samma tillvägagångssätt 

Tillvägagångssättet för samtliga av rånen har varit detsamma. En kvinna ringer på dörren och utger sig för att leverera blommor och när den boende sedan öppnar tränger sig flera gärningsmän in i bostaden. Det ligan är ute efter är exklusiva klockor. 

I torsdagens "Efterlyst" i TV3 går polisen ut med en övervakningsfilm på några av de misstänkta gärningspersonerna.

Vet du något som kan hjälpa polisen? Foto: TV3/Efterlyst

I filmen syns en kvinna ringa på dörren till en privatbostad med en bukett blommor, och bakom henne står två maskerade gärningsmän. När den boende frågar vad saken gäller säger kvinnan att hon är där för att leverera blommor. 

I den här situationen blev dock inte gärningspersonerna insläppta i lägenheten. 

Se videon i spelaren ovan.

Polisen vädjar om tips 

Nu ber polisen om tips från allmänheten. Vet du något om de grova rånen? Känner du igen personerna på filmen? Eller vet du kanske vilken butik blomsterbuketten kommer ifrån? Kontakta då polisen via "Efterlyst".

Efterlyst sänds på TV3, Viaplay och Viafree torsdagar 20:00. 

/
Senaste nytt

Anders Borg tar klubban i LKAB

En död efter kollision med lastbil

En man i 40-årsåldern har avlidit efter en trafikolycka utanför Tingsryd i Kronobergs län. Olyckan inträffade vid en kollision mellan en lastbil och en personbil. Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Vintrigt värmerekord i Grekland

Den gångna vintern var den varmaste som har uppmätts i Grekland, enligt landets ledande forskningsinstitut.

Fem anhållna för dubbelmord

Fem personer har anhållits misstänkta för att vara inblandade i ett dubbelmord i Göteborg i början av februari.

Ungerskt Nato-nej – till Rutte

Ungern har hittat en ny käpp att sätta i Nato-hjulet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

ICC: Arresteringsorder mot ryska militärer

Internationella brottmålsdomstolen (ICC) har utfärdat arresteringsordrar för två ryska militärer med anledning av misstänkta brott från åtminstone den 10 oktober 2022 till den 9 mars 2023.