simonnellist
Under onsdagen bets Simon Nellist ihjäl i en brutal hajattack. - Foto: Henrik Samuelsson/TT och Privat/Facebook

Simon, 35, omkom i hajattack i Sydney: "Våra hjärtan är med er"

På onsdagen skakades Sydney av den första dödliga hajattacken på nära 60 år, när den 35-åriga dykinstruktören Simon Nellist var ute och simmade.
– Detta har onekligen skakat samhället i grunden, säger borgmästaren om den tragiska händelsen.


På onsdagen stängdes flera stränder i sydöstra Sydney efter att en man bitits ihjäl av en 4,5 meter stor vithaj, något Nyheter24 tidigare rapporterat om.

Attacken, som ägde rum klockan 16.30 i viken Little Bay som ligger i kommunen Randwick, är den första dödliga hajattacken Sydney på flera decennier.

– När han drogs ner var det så mycket plaskande. Det var hemskt. Jag bara skakar. Jag bara spyr. Det var väldigt omskakande, sade ett vittne till ABC kort efter attacken.

Simon Nellist, 35, dog i hajattack i Sydney

Mannen som avled i den brutala attacken är den 35-åriga dykinstruktören Simon Nellist som vittnen beskrev som en van motionssimmare i området, och var en del av "Scuba Diving Social Club".

Den lilla viken brukar varnas för att vara farlig, på grund av att badande lätt kan slås mot klippor, och att stora hajar hamnar ovanligt nära land.

Efter händelsen har man fortsatt söka efter kvarlevor från Nellist, och även gjort sök efter hajen med hjälp av bland annat helikoptrar och drönare, men den har inte gått att spåra.

Kommunens borgmästare säger, enligt australienska ABC, att invånarna under onsdagen var försiktiga med att närma sig vattnet.

– Detta har onekligen skakat samhället i grunden, säger han till kanalen och fortsätter:

– Det finns alltid risker i öppet vatten, men jag vill ändå förtydliga budskapet vi har att alla att hajattacker, även om det här är tragiskt, är extremt sällsynta.

Simon Nellist. Foto: Privat/Facebook

"En påminnelse för oss alla om livets skörhet"

New South Wales premiärminister Dominic Perrottet pratade om den tragiska händelsen på en presskonferens under torsdagen och riktade sig då direkt till Nellist familj, enligt ABC.

– Våra hjärtan är med er i denna svåra tid, jag antar att det är en påminnelse för oss alla om livets skörhet.

På fredagen väntas alla stränder att öppna igen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.