9-årig pojke har suttit fast i brunn i två dagar – kamp mot klockan
Bilderna har inget med händelsen att göra. - Foto: Foto: Pexels

9-årig pojke har suttit fast i brunn i två dagar – kamp mot klockan

9-årige Haider har suttit fast i en brunn i två dagar i Afghanistan. Nu arbetar räddningstjänst frenetiskt för att få loss honom där han sitter fastkilad på 10 meters djup.


Räddningstjänst kämpar mot klockan för att rädda en 9-årig pojke som har suttit fast i en brunn i två dygn i Afghanistan, rapporterar BBC. 

En video på sociala medier sprids där man ser pojken Haider fastkilad i en brunn i ett avlägset område i Zabul-provinsen i södra delen av landet. 

Sedan han fastnade under tisdagen har hans tillstånd försämrats, men räddningstjänsten gräver nu en tunnel för att få ut pojken och är nära att rädda honom, enligt lokal polis. 

"Prata med mig och gråt inte"

I videon ser man hur pojken sitter fast i brunnen, men kan röra sina armar och överkropp. 

“Är du okej min son?”, kan man höra pappan säga i videon. “Prata med mig och gråt inte, vi jobbar på att få ut dig”. 

“Okej, jag fortsätter prata”, hör man pojken svara. 

9-årige Haider fastnade i brunnen i byn Shokak efter att han trillade ner från en väg under tisdagen. Redan under tisdagskvällen ska man ha försökt rädda pojken, men han fastnade under räddningsinsatsen. 

Pojken sitter fast ungefär 10 meter ner i brunnen som totalt uppskattas vara runt 25 meter djup, skriver BBC

Endast två veckor efter Rayans död i Marocko

Händelsen sker endast två veckor efter att en liknande räddningsinsats gjordes för att få upp 5-årige Rayan från en brunn i Marocko. Något som slutade i en tragedi då pojken hittades död efter att ha suttit fast i brunnen i fyra dagar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!