Polisens varning om manipulerade A-traktorer: "Du lever bara en gång"
Polisens varning om manipulerade A-traktorer: "Du lever bara en gång" - Foto: Genrebilder. Fredrik Sandberg/TT och Johan Nilsson/TT

Varningen om manipulerade A-traktorer: "Du lever bara en gång"

Polisen har under de senaste veckorna beslagit flertalet manipulerade A-traktorer och varnar om fordonen som kan innebära stor trafikfara.


Polisen områdesgrupp i Eslöv, som inriktar sig på ungdomar och trafik, har de senaste veckorna beslagit flertalet manipulerade A-traktorer

Manipulerade A-traktorer är en trafikfara

Via ett Facebookinlägg varnar de nu för fordonen utsätter folk för stora risker i trafiken:

"Att framföra en manipulerad a-traktor som i dessa fall innebär stora risker. Vanligtvis finns flertalet passagerare med i fordonen och vanligtvis obältade. Vid en eventuell olycka är risken för svåra personskador överhängande." 

De skriver även att polisen har nolltolerans kring fordonen som ofta saknar kollisionsskydd i form utav airbags, samt arbetar hårt för att främja trafiksäkerheten för A-traktorer som inte ska köras i högre hastigheter än 30km/h. 

Föräldrar kan misstänkas för brott

Vidare uppger även de att en förälder som känner till att sitt barns A-traktor är manipulerad kan misstänkas för brott i form av tillåtande av olovlig körning. Något som även gäller medpassagerare. 

Förarna till A-traktorerna som polisen hittills gripit har vanligtvis enbart har AM-behörighet vilket har lett till att de har fått sina körkort omhändertagna och misstänks även för brottet olovlig körning. 

"Du lever bara en gång" 

Polisen avslutar även inlägget med en stark varning: 

"Vi har sett a-traktorer som voltat, frontalkolliderat med svåra skador som följd. Känner du dig berörd av detta inlägg? Då är det just till DIG vi vill vända oss och säga - Var rädd om dig och dina vänner. Du lever bara en gång"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!