Stockholm

Torterade klasskamrat – filmade och delade på sociala medier

Genrebild på mobiltelefon. Bild på polisbil.
Polisen i Logansport, Indiana, där händelsen ägde rum, jobbar på att säkra mer bevis från flickornas telefoner. Foto: Fredrik Sandberg/TT och Facebook/Logansport Police Department

Två 12-åriga tjejer ska ha filmat när de utsatte en klasskamrat för fysisk och psykisk tortyr. Tjejerna, som lurat hem klasskamraten på en övernattning, ska sedan ha postat videon på sociala medier.


Läs mer

Det var förra fredagen som offret, en 12-årig flicka, blev avsläppt hemma hos en av de misstänkta tjejerna. Hon hade blivit inbjuden till en övernattning, men någon rolig kväll med kompisarna blev det inte. Istället utsattes flickan för en attack som polisinspektör Dan Frye beskriver som “väldigt allvarlig”, skriver The Independent.

Torterades i timmar

De misstänkta flickorna ska ha hållit fast sin klasskamrat genom att sitta på henne, något som gjort att flickan även ska ha haft svårt att andas under attacken.

Under det flera timmar långa händelseförloppet ska de misstänkta flickorna ha torterat sin klasskamrat genom att bland annat raka hennes huvud och bränna henne med tändare.

Flickan ska ha fått allvarliga skador till följd av attacken. 

Tortyren delades på sociala medier

Delar av attacken, som beskrivs som “hjärtskärande” av tidningen, ska även ha filmats med en mobiltelefon och postats på sociala medier. 

– Tyvärr har jag varit tvungen att titta på en del av videon, och det är bra att vi har lite video, men det är obehagligt att se, säger Dan Frye.

En av de misstänkta flickorna har blivit åtalad för hot, misshandel som har lett till allvarlig kroppsskada, och för att ha frihetsberövat offret. I USA har de ett separat rättssystem för minderåriga brottslingar. Det framgår inte vad flickorna ska ha haft för motiv för attacken.

Polisen vill, på grund av flickornas unga ålder, inte kommentera fallet ytterligare.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.