Mordet på Einár
Mordet på Einár. - Foto: Jessica Gow/TT

Därför misstänks ung man för inblandning i mordet på Einár

Under tisdagen har en person delgivits misstanke om brott i utredningen efter att rapparen Nils "Einár" Grönberg sköts till döds. Två telefonsamtal som gjordes under mordkvällen ska ha lett fram till att misstankarna riktas mot just honom.


Det har gått drygt ett halvår sedan den 19-årige rapparen Nils "Einar" Grönberg sköts till döds i södra Stockholm. 

När Einár kom ut från ett cykelförråd blev han beskjuten av maskerade gärningsmän. Han sköts på nära håll – innan gärningsmännen flydde platsen.

Här kan du läsa Nyheter24:s sammanfattning om Einárs död. 

Person delgiven misstanke i Einárs mordutredning

Under tisdagen har en person delgivits misstanke om brott i den pågående mordutredningen, något som Nyheter24 har rapporterat om. Den misstänkte personen har inte begärts häktad. 

Personen i fråga ska ha kopplingar till ett kriminellt nätverk och har tidigare blivit dömd för både vålds- och vapenbrott. Personen ska även ha funnits i Einárs umgängeskrets under en tid före mordet, rapporterar Expressen

Personen ska ha befunnit sig utomlands

Enligt uppgifter till Aftonbladet har han befunnit sig utomlands sedan dödsskjutningen. När han nyligen återvände till Sverige igen delgavs han misstankarna om medhjälp till mord och togs in till förhör. Han släpptes sedan på fri fot.

Telefonsamtal ledde till genombrott i Einár-utredningen 

Samtal som gjordes från hans telefon den aktuella kvällen ska ha gjort att misstankarna riktas mot just honom, enligt uppgifter till tidningen. 

Han ska ha ringt ett FaceTime-samtal till en en annan person med gängkriminella kopplingar, strax innan polisen larmades om den aktuella skottlossningen på mordkvällen. 

Direkt efter att skotten mot Nils Grönberg hade avlossats ska den aktuella mannen ha ringt upp samma person igen. 

– Teorin är att han visste vad som skulle hända, att det är därför han är misstänkt för det han är misstänkt för, säger en källa till Aftonbladet.

Det finns inga misstankar om att han ska ha utfört själva skjutningen. Polisens teori är, enligt Aftonbladets uppgifter, att två personer tog på sig att skjuta rapparen Einár mot betalning från två nätverk.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.