Mordet på Einár
Mordet på Einár. - Foto: Jessica Gow/TT

Därför misstänks ung man för inblandning i mordet på Einár

Publicerades: 10 Maj 2022, 17:38

Under tisdagen har en person delgivits misstanke om brott i utredningen efter att rapparen Nils "Einár" Grönberg sköts till döds. Två telefonsamtal som gjordes under mordkvällen ska ha lett fram till att misstankarna riktas mot just honom.


Det har gått drygt ett halvår sedan den 19-årige rapparen Nils "Einar" Grönberg sköts till döds i södra Stockholm. 

När Einár kom ut från ett cykelförråd blev han beskjuten av maskerade gärningsmän. Han sköts på nära håll – innan gärningsmännen flydde platsen.

Här kan du läsa Nyheter24:s sammanfattning om Einárs död. 

Person delgiven misstanke i Einárs mordutredning

Under tisdagen har en person delgivits misstanke om brott i den pågående mordutredningen, något som Nyheter24 har rapporterat om. Den misstänkte personen har inte begärts häktad. 

Personen i fråga ska ha kopplingar till ett kriminellt nätverk och har tidigare blivit dömd för både vålds- och vapenbrott. Personen ska även ha funnits i Einárs umgängeskrets under en tid före mordet, rapporterar Expressen

Personen ska ha befunnit sig utomlands

Enligt uppgifter till Aftonbladet har han befunnit sig utomlands sedan dödsskjutningen. När han nyligen återvände till Sverige igen delgavs han misstankarna om medhjälp till mord och togs in till förhör. Han släpptes sedan på fri fot.

Telefonsamtal ledde till genombrott i Einár-utredningen 

Samtal som gjordes från hans telefon den aktuella kvällen ska ha gjort att misstankarna riktas mot just honom, enligt uppgifter till tidningen. 

Han ska ha ringt ett FaceTime-samtal till en en annan person med gängkriminella kopplingar, strax innan polisen larmades om den aktuella skottlossningen på mordkvällen. 

Direkt efter att skotten mot Nils Grönberg hade avlossats ska den aktuella mannen ha ringt upp samma person igen. 

– Teorin är att han visste vad som skulle hända, att det är därför han är misstänkt för det han är misstänkt för, säger en källa till Aftonbladet.

Det finns inga misstankar om att han ska ha utfört själva skjutningen. Polisens teori är, enligt Aftonbladets uppgifter, att två personer tog på sig att skjuta rapparen Einár mot betalning från två nätverk.

Relaterat
Senaste nytt

Vattnet sjunker efter dammkollapsen

Äldre man drunknade vid campingplats

En man i 75-årsåldern drunknade i Stor-Åskasjön nordväst om Örnsköldsvik, natten mot lördag.

Expertpanel i USA backar Alzheimermedicin

1 timme sedan
En expertpanel anlitad av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har enhälligt röstat för att en senare studie av en ny alzheimermedicin visar på klinisk nytta.

Försvunna barn i Amazonas hittade vid liv

1 timme sedan
De fyra barn som i över en månad har varit försvunna i den colombianska delen av Amazonas regnskog har hittats vid liv.

Colombia och gerillagrupp överens om vapenvila

2 timmar sedan
En gnista hopp om fredligare tider har tänts i Colombia. Landets regering och gerillagruppen ELN är överens om en sex månader lång vapenvila.

Färre självmord vid järnvägen under förra året

2 timmar sedan
Antalet självmord och självmordsförsök inom järnvägen minskade från 90 till 71 under 2022 jämfört med året innan, visar nya siffror från myndigheten Trafikanalys.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.