Torsdag 26 Maj
Stockholm

Därför misstänks ung man för inblandning i mordet på Einár

Mordet på Einár
Mordet på Einár. Foto: Jessica Gow/TT

Under tisdagen har en person delgivits misstanke om brott i utredningen efter att rapparen Nils "Einár" Grönberg sköts till döds. Två telefonsamtal som gjordes under mordkvällen ska ha lett fram till att misstankarna riktas mot just honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har gått drygt ett halvår sedan den 19-årige rapparen Nils "Einar" Grönberg sköts till döds i södra Stockholm. 

När Einár kom ut från ett cykelförråd blev han beskjuten av maskerade gärningsmän. Han sköts på nära håll – innan gärningsmännen flydde platsen.

Här kan du läsa Nyheter24:s sammanfattning om Einárs död. 

Person delgiven misstanke i Einárs mordutredning

Under tisdagen har en person delgivits misstanke om brott i den pågående mordutredningen, något som Nyheter24 har rapporterat om. Den misstänkte personen har inte begärts häktad. 

Personen i fråga ska ha kopplingar till ett kriminellt nätverk och har tidigare blivit dömd för både vålds- och vapenbrott. Personen ska även ha funnits i Einárs umgängeskrets under en tid före mordet, rapporterar Expressen

Personen ska ha befunnit sig utomlands

Enligt uppgifter till Aftonbladet har han befunnit sig utomlands sedan dödsskjutningen. När han nyligen återvände till Sverige igen delgavs han misstankarna om medhjälp till mord och togs in till förhör. Han släpptes sedan på fri fot.

Telefonsamtal ledde till genombrott i Einár-utredningen 

Samtal som gjordes från hans telefon den aktuella kvällen ska ha gjort att misstankarna riktas mot just honom, enligt uppgifter till tidningen. 

Han ska ha ringt ett FaceTime-samtal till en en annan person med gängkriminella kopplingar, strax innan polisen larmades om den aktuella skottlossningen på mordkvällen. 

Direkt efter att skotten mot Nils Grönberg hade avlossats ska den aktuella mannen ha ringt upp samma person igen. 

– Teorin är att han visste vad som skulle hända, att det är därför han är misstänkt för det han är misstänkt för, säger en källa till Aftonbladet.

Det finns inga misstankar om att han ska ha utfört själva skjutningen. Polisens teori är, enligt Aftonbladets uppgifter, att två personer tog på sig att skjuta rapparen Einár mot betalning från två nätverk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt