Mannen fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. (Bilden är från ett annat tillfälle).
1 av 2
Mannen fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. (Bilden är från ett annat tillfälle). - Foto: Erik Abel / SCANPIX
Polisen har i dagsläget ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman. (Bilden är från ett annat tillfälle).
2 av 2
Polisen har i dagsläget ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman. (Bilden är från ett annat tillfälle).

Taxichaufför skjuten i ryggen i Göteborg

Sent på torsdagskvällen blev en man skjuten i ryggen i Gårdstens centrum.


GÖTEBORG. På torsdagskvällen blev en taxichaufför skjuten i ryggen i stadsdelen Gårdsten.

Dådet ska ha inträffat omkring 23.00 då taxibilen, som mannen satt i, ska ha blivit beskjuten av en okänd gärningsman i Gårdstens Centrum.

Chauffören, som uppges vara i 60-årsåldern, träffades i ryggen och det är i dagsläget oklart hur pass allvarligt skadad mannen är. Han vårdas på Sahlgrenska sjukhuset och enligt polisen är läget allvarligt men stabilt, skriver GP.

En eller två personer sprang från platsen

Enligt ett vittne som bor i området ska två skott ha avlossats strax innan 23.00 på torsdagen. Därefter ska en eller två personer ha sprungit från platsen. Men enligt polisen skiljer de olika vittnesuppgifterna sig åt.

Polisen har hittat skotthål i den nu beslagtagna taxibilen. Ingen person har gripits för dådet, som rubriceras som mordförsök alternativt dråpförsök, skriver GP.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.