MC-klubben Vagos har etablerat sig i Stockholm. Nu har de även synts till i Södertälje.
1 av 2
MC-klubben Vagos har etablerat sig i Stockholm. Nu har de även synts till i Södertälje. - Foto: Vagosmcscandinavia.com
En person ska ha setts lämna MC-gängets lokal. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
2 av 2
En person ska ha setts lämna MC-gängets lokal. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. - Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix

Mordbrand i MC-gängets klubblokal

I april flyttade MC-klubben Vagos in i en lokal i Nykvarn utanför Södertälje. I lördags natt började lokalerna att brinna och polisen misstänker att någon anlagt branden.


Inga problem med Vagos

Har ni haft några problem med Vagos sedan de flyttade till staden?

– Inte mig veterligen. Det har inte kommit någon uppsjö av anmälningar i alla fall, säger Mattias Karlsson.

– Problem och problem. De boende har upplevt att det varit störande med många motorcyklar som stört trafiken, säger Mattias Carlstedt.

SÖDERTÄLJE.

– Ingen person befann sig i lokalen, men vi rubricerar fallet som mordbrand. Just nu är teknikerna på plats och undersöker lokalen och vi knackar dörr i området för att få in information, säger Mattias Karlsson, förundersökningsledare vid polisen i Södertälje till Nyheter24.

Undersöker om andra kriminella gäng kan ligga bakom

När Vagos flyttade till Nykvarn var många av de boende i området oroliga för drabbningar med stadens andra kriminella gäng. Enligt uppgifter till LT har en person setts gå från platsen efter att lokalerna började brinna. Och polisen undersöker nu om branden kan ha anlagts av något annat kriminellt gäng.

– I nuläget vet vi inte om det är så, men ja, det är klart att möjligheten finns, säger Mattias Carlstedt på Södertäljepolisen till Nyheter24.

Oklart vad som händer med MC Vagos nu
MC Vagos lokaler är så pass bränn- och rökskadade att det troligtvis blir omöjligt för klubben att vara kvar. Hyreskontraktet sträckte sig över två år, men nu är det oklart om Vagos stannar i Södertälje eller om de flyttar någon annanstans.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.