En av de utbrända bilarna hittades i Helenelund, Sollentuna på måndagskvällen...
1 av 3
En av de utbrända bilarna hittades i Helenelund, Sollentuna på måndagskvällen... - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
... total sattes tre bilar i brand på olika platser i norra Stockholm och flera bilar fick punkterade däck efter att ha kört på fotanglar, som ska ha slängts ut av maskerade män i samband med bilbränderna.
2 av 3
... total sattes tre bilar i brand på olika platser i norra Stockholm och flera bilar fick punkterade däck efter att ha kört på fotanglar, som ska ha slängts ut av maskerade män i samband med bilbränderna. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
De röda prickarna visar bilbränderna och vid bokstaven A ligger värdedepån. Markeringarna är ungefärliga. Värdedepån i Akalla kan ha varit målet.
3 av 3
De röda prickarna visar bilbränderna och vid bokstaven A ligger värdedepån. Markeringarna är ungefärliga. Värdedepån i Akalla kan ha varit målet. - Foto: Montage Fakisimil Google Maps

Fyra personer anhållna för de mystiska bränderna på E4:an

På tio minuter brann tre bilar på E4:an norr om Stockholm och fotanglar spreds ut på vägen. Nu har polisen gripit och anhållit fyra personer misstänkta för förberedelse till grovt rån.


STOCKHOLM. Under måndagsmorgonen slog den nationella insatsstyrkan till mot flera adresser i Stockholm. Fyra personer, som är kända av polisen sedan tidigare, har gripits misstänkta för förberedelse till grovt rån.

Polisen tror att de i och med gripandena nått ett genombrott i det mystiska fallet där flera bilar sattes i brand på E4:an den 25 juni.

Då spred flera okända gärningsmän ut fotanglar på motorvägen norr om Stockholm och tände eld på tre bilar. Polisen misstänkte att det rörde sig om en avledningsmanöver som skulle dra åt sig uppmärksamhet från ett rån i närheten.

"Målet har varit att förhindra ett grovt rån"

Men något rån inträffade aldrig. Polisen misstänker att gärningsmännen blev avbrutna av något och därför började planera ännu ett rån. Planer polisen nu tror sig ha satt stopp för.

– Målet med insatsen har varit att förhindra ett planerat grovt rån innan ett försök att fullborda brottet hunnit påbörjas. Därför har vi lagt stor vikt på att avvärja fara för person- och egendomsskador, säger Stefan Hector, biträdande distriktschef på Västerortspolisen, i ett pressmeddelande.

Värdedepå i Akalla kan ha varit målet

Gripandena är ett resultat av en längre tids spaning och man utesluter inte att fler frihetsberövanden kan ske. Nyheter24 har tidigare rapporterat att en värdedepå i Akalla kan ha varit rånarnas mål. Något som polisen varken kan bekräfta eller dementera.

– Det kan jag inte gå in på. Vi grep dem för att förhindra ett framtida brott, säger Mats Eriksson på Västerortspolisen till Nyheter24.

/
Ran
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!