Måndag 27 Jun
Stockholm

Reinfeldts son i rätten efter misshandeln på Stureplan

Misshandeln ägde rum på Stureplan i Stockholm.
1 av 3
Misshandeln ägde rum på Stureplan i Stockholm. Foto: SCANPIX
Den 5 november i fjol blev Filippa och Fredrik Reinfeldts son misshandlad.
2 av 3
Den 5 november i fjol blev Filippa och Fredrik Reinfeldts son misshandlad. Foto: SCANPIX
På onsdagen inleds rättegången.
3 av 3
På onsdagen inleds rättegången. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Drygt nio månader efter att Reinfeldts då 16-årige son misshandlades inleds rättegången i Stockholms tingsrätt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här har hänt

Vid 02.00-tiden natten till den 5 november misshandlades Fredrik Reinfeldts då 16-årige son vid Stureplan i centrala Stockholm. Detta efter att han lämnat en hemmafest i Bromma sedan han varit inblandad i ett bråk.

Utanför nattklubben East fick 16-åringen en flaska i huvudet av flera killar som också sparkade honom i huvudet när han låg ner, medvetslös.

Efter att ha vaknat till sökte 16-åringen skydd på Sturecompagniet där han fick sällskap av sin äldre bror och senare kunde föras till sjukhus.

Det tog lång tid innan åtalet väcktes, något åklagare Anneli Hanström tidigare förklarat med att det varit "många utredningsåtgärder". 

– Vi har hört många personer i utredningen, och bland annat har festen i Bromma gjort att flera personer kallats till förhör, sa hon då till Nyheter24.

STOCKHOLM. – Mitt namn drar till sig uppmärksamhet. 

I polisförhören med Filippa och Fredrik Reinfeldts son ger 17-åringen sin version av Stureplansmisshandeln som inträffade den 5 november i fjol.

Det var efter att ett bråk på en hemmafest i Äppelviken, Bromma urartat som unge Reinfeldt blev påhoppad på Birger Jarlsgatan vid en bussrefug. Statsministerns son ska ha blivit slagen i huvudet med en ölflaska så hårt att han förlorade medvetandet. Därefter fick han motta flera sparkar mot huvudet, liggandes på marken.

Grov misshandel

Den 9 augusti åtalades en 17-årig kille för grov misshandel. I åtalet skriver åklagare Anneli Hanström

"Misshandeln är att bedöma som grov då XX visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att använda en glasflaska som tillhygge samt utdela sparkar när X Reinfeldt legat ned". 

Reinfeldts son kommer att företrädas av advokat Elisabeth M Fritz som tidigare kommenterat ärendet till Nyheter24:

– Misshandeln har präglats av både råhet och hänsynslöshet och min klient har tillfogats ett omfattande lidande i samband med misshandeln.

"Umgås med fel kompisar"

Den åtalade 17-åringen åtalas även för en annan misshandel som ska ha inträffat i april i år. Personen som då blev misshandlad är vän med Reinfeldts son och ett av nyckelvittnena till Stureplansmisshandeln. 

– Den åtalade ska ha gått fram till personen och frågat om han känner Reinfeldts son. Därefter ska personen ha blivit skallad, säger åklagare Hanström.

Enligt 17-årige Reinfeldt själv förklaras misshandeln till stor del av det egna umgänget. I polisförhören har han tidigare uppgett att han "umgås med fel kompisar som inte drar sig för att slåss".

– Och mitt namn drar till sig uppmärksamhet.

Rättegången inleds på onsdagen klockan 09.00 och beräknas pågå hela dagen i Stockholms tingsrätt. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.