Rånarna tände eld på 18-årige Rudolf och höll fast honom.
1 av 3
Rånarna tände eld på 18-årige Rudolf och höll fast honom. - Foto: Faksimil Efterlyst
Det kommer att ta år av rehabilitering innan Rudolf är helt återställd.
2 av 3
Det kommer att ta år av rehabilitering innan Rudolf är helt återställd. - Foto: Faksimil Efterlyst
Polisen Martin Bergström tror att det är två gärningsmän som fortfarande är på fri fot.
3 av 3
Polisen Martin Bergström tror att det är två gärningsmän som fortfarande är på fri fot. - Foto: Faksimil Efterlyst

Rånarna tände eld på honom

I somras blev 18-årige Rudolf brutalt misshandlad av en grupp som beskrivs som sadistiska rånare. En person har gripits men två är fortfarande på fri fot. I kvällens Efterlyst berättar offret själv om skräckupplevelsen.


Tipsa polisen

Polisen går nu ut i Efterlyst och ber tittarna om hjälp för att ta fast två av gärningsmännen som fortfarande är på fri fot.

Vet du något? 

Tipsa polisen på 08 - 702 00 90

JORDBRO. – Jag kände att det blev blött på ryggen och att det luktade tändvätska. Tre sekunder senare fattade jag att jag brann.

Det var den 30 juni i år som 18-årige Rudolf blev överfallen när han satt och väntade på bussen på väg hem från krogen. En grupp män gav sig på honom och släpade ut honom i skogen. Därefter hällde de tändvätska över honom och tände på.   

– Först reagerade jag på smärtan, sen kom tanken att jag kommer dö för de höll fast mig samtidigt som jag brann, berättar han för TV3:s Efterlyst.

Han försökte slita sig loss men gärningsmännen stampade honom i nacken och han var fast. Men till sist släppte de honom. 

Rudolf minns inte mer än att han senare vaknar upp på sjukhus, täckt av sitt eget blod. 

En person gripen

Tack vare inre spaning har polisen lyckats gripa en av gärningsmännen.

– Men vi tror att det finns två personer som fortfarande är på fri fot och vi tror att någon i omgivningen vet om vad de har gjort, säger polisen Martin Bergström till Efterlyst.

Gärningsmännen är i 20 till 25-årsåldern, men i övrigt saknas signalement. 

– Var det planerat eller är det något som plötsligt gått över styr? Vi måste få stopp på det här, säger Bergström.

År av rehabilitering

Det kommer att ta tid för Rudolf att återhämta sig. Två gånger i veckan går han till sjukhuset för rehabilitering. Han har brännskador över hela kroppen och det kommer att ta år innan 18-åringen är helt återställd. 

– Jag drömmer om det som hänt, det är som att uppleva det igen. Jag har panik när jag vaknar, säger han.


Efterlyst sänds 21.00 på TV3.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.