Onsdag 27 Okt
Stockholm

Polis våldtog 16-årig flicka – stängs av

Polisen stängs av från sitt arbete med omedelbar verkan.
Polisen stängs av från sitt arbete med omedelbar verkan. Foto: SCANPIX SWEDEN

Polismannen försåg den 16-åriga flickan med droger – sedan våldtog han henne. Nu stängs han av med omedelbar verkan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
41 poliser har avskedats

Varje år döms flera poliser för allvarliga brott, men långt ifrån alla avskedas. De senaste åtta åren har 41 poliser fått sparken. Läs mer om vilka brott som leder till avsked här.

Den polisman som frågade en 14-årig flicka om hon ville "knulla" är fortfarande i tjänst.

STOCKHOLM. En 54-årig polisman från Stockholm som dömts till ett år och tio månaders fängelse för våldtäkt, köp av sexuell handling av barn, narkotikabrott och vapenbrott stängs av från sitt arbete. 

Polismannen försåg en 16-årig flicka – som han visste hade missbruksproblem – med droger. När flickan befann sig i ett hjälplöst tillstånd våldtog han henne. Polisens personalansvarsnämnd skriver att avstängningen "är ett led i ett förfarande att skilja polisens från hans anställning".

Har även rapporterats för rattfylla

54-åringen träffade den 16-åriga flickan på en dejtingsajt och enligt hovrätten köpte han sexuella tjänster av flickan ett flertal gånger innan våldtäkten. I väntan på hovrättens dom har mannen även rapporterats för rattfylleri på motorcykel. 

Hovrätten bedömer att det samlade straffvärdet för brotten är två år och fyra månader. Men eftersom det framkommit att mannen kommer att avskedas från sitt arbete döms han till ett förmildrat straff på ett år och tio månader. Han ska även betala 95 000 kronor i skadestånd till flickan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela