Mannen hittades död i bakluckan på sin bil under söndagen efter att polisen missat att undersöka bilen.
1 av 4
Mannen hittades död i bakluckan på sin bil under söndagen efter att polisen missat att undersöka bilen. - Foto: Scanpix
Det finns enligt polisen omständigheter som gör att det inte nödvändigtvis är ett brott som ligger bakom mannens död.
2 av 4
Det finns enligt polisen omständigheter som gör att det inte nödvändigtvis är ett brott som ligger bakom mannens död. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
41-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare.
3 av 4
41-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare. - Foto: Stefan Hage/Scanpix
Han ska obduceras på onsdag och efter det tar polisen ställning till hur man går vidare med fallet.
4 av 4
Han ska obduceras på onsdag och efter det tar polisen ställning till hur man går vidare med fallet. - Foto: Stefan Hage/Scanpix

Vännen: "Den siste jag skulle kunna tänka mig hade några fiender"

I söndags hittades 41-åringen död i bakluckan på sin egen låsta bil. Hans anhöriga är i chock och för polisen är fallet en gåta. "Allt är väldigt, väldigt oklart".


Kollegan om 41-åringen

– Jag är i chock. Han var så snäll och hjälpsam, inte blyg direkt men han levde sitt liv för familjen och arbetet. Han är verkligen den siste personen jag skulle kunna tänka mig råka ut för något sådant här. 

BILLDAL. I torsdags eftermiddag lämnade 41-åringen sin arbetsplats i Billdal, utanför Göteborg. Jackan hängde kvar på stolen och kollegor berättar att han gick från kontoret i all hast.

Det var sista gången arbetskamraterna såg honom vid liv. I söndags hittades 41-åringen död i bakluckan på sin egen bil som stod parkerad utanför arbetsplatsen. Enligt uppgifter hade han synliga skallskador.

– Det är ofattbart. Han var en jättefin människa, den person jag sist av alla skulle kunna tänka mig hade några fiender, säger en vän och kollega som arbetat med mannen i tre år, till Nyheter24.

Rann någon typ av vätska i bagageluckan

41-åringen anmäldes försvunnen på torsdagskvällen. Mobiltelefonen låg hemma i bostaden och bilnycklarna var borta, men ingen kom på tanken att leta i mannens bil. Polisen var vid arbetsplatsen sent på torsdagskvällen och konstaterade att mannens bil stod på parkeringen. Men ingen närmare undersökning gjordes.

Under söndagen tittade personer från organisationen Missing People in i bagageutrymmet genom en glipa och upptäckte att det rann vätska på golvet.

– Då bestämde vi oss för att ringa till polisen. Det är svårt att svara på om det var blod eller inte, men någon typ av vätska var det, säger Peder Schillerström, operativt ansvarig på Missing People, till Nyheter24.

"Allt är väldigt, väldigt oklart"

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp, men fallet är ett mysterium. 41-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare, han har en bra inkomst och är skuldfri.

– Allt är väldigt, väldigt oklart än. Vi håller förhör med alla möjliga som har uppgifter att lämna. Under onsdagen ska han obduceras och det är först då vi vet hur vi ska gå vidare, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!