Den 28-årige mannen brast ut i gråt flera gånger under rättegången.
1 av 5
Den 28-årige mannen brast ut i gråt flera gånger under rättegången. - Foto: Foto: Scanpix/Montage
När Johnny kom in i rättssalen drog 28-åringen en vit handduk över huvudet.
2 av 5
När Johnny kom in i rättssalen drog 28-åringen en vit handduk över huvudet. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Johnny är fortfarande svårt skadad.
3 av 5
Johnny är fortfarande svårt skadad.
Han har fått amputera delar av vänsterfoten.
4 av 5
Han har fått amputera delar av vänsterfoten. - Foto: LEIF R JANSSON
Övervakningsbilderna från Sandsborgs t-banestation.
5 av 5
Övervakningsbilderna från Sandsborgs t-banestation. - Foto: Efterlyst/TV3

Spårtjuven döms till 18 månaders fängelse

Han stal från småbarnspappan Johnny och lämnade honom att dö på t-banespåret – nu döms den 28-årige så kallade spårtjuven till 18 månaders fängelse.


STOCKHOLM. Tingsrätten gick på försvarsadvokatens linje: den så kallade spårtjuven döms för grov stöld och får fängelse i ett år och sex månader. 28-åringen döms för två fall av grov stöld och ska utvisas ur Sverige efter avtjänat straff.

Åklagaren yrkade på fängelse i tre år och sex månader då spårtjuven agerat med "stor hänsynslöshet och att han utnyttjat Johnnys skyddslösa ställning". 

Men tingsrätten betonar att 28-åringen inte ska straffas för att ha struntat i att hjälpa Johnny upp från spåren. Han ska inte heller straffas för att ha gjort så att Johnny fallit ner på spåren.

Tingsrätten gör bedömningen att brottet mot Johnny ger ett straffvärde på drygt ett år. Tillsammans med den andra åtalspunkten gällande grov stöld ger det enligt tingsrätten ett straffvärde på ett år och sex månader.

Den 28-årige mannen ska betala 11 750 kronor i skadestånd till Johnny. Han utvisas ur riket, men får komma tillbaka år 2017.

/
/
Dom
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.