Företagarna lackade ur på tjuvarna – lade ut film på nätet

Övervakningskameran filmade hela inbrottet. Nu har företagarna publicerat filmen på Youtube. "Hoppas att någon ska känna igen tjuvarna".


Polisen: Dumt att publicera filmen

Vakthavande befäl vid polisen i Gävle Sven-Erik Hammar förklarar för Nyheter24 att övervakningsfilmen kan försvåra polisens utredning. Ett utpekande från ett vittne som kan ha sett filmen är inte ett lika starkt bevismaterial som ett vittne som inte sett övervakningsfilmen.

– Då tycker man sig ha sett personen från förr och säger sig känna igen honom. Det kan bli fel och är mindre värt, naturligtvis, säger Sven-Erik Hammar, till Nyheter24.

GÄVLE. Natten mot fredagen tog sig tre tjuvar in i en lagerlokal i Andersberg i Gävle och plockade på sig varor för hundratusentals kronor. 

Hela inbrottet filmades av lagerlokalens övervakningskamera. Men en av de drabbade företagarna, Johan Lindberg, och polisen är inte överens om hur materialet ska användas. 

"Det brukar avskrivas ganska fort"

Polisen vill hålla filmen hemlig medan Lindberg och de andra företagarna har försökt att lösa fallet på egen hand genom att publicera den på Youtube. I skrivande stund har klippet 1 440 visningar.

– Det kan ju vara enda chansen, annars kommer vi aldrig få dit dem. Det brukar avskrivas ganska fort, säger Johan Lindberg, till Nyheter24.

Polisen söker en röd Saab

Alla tips som kommer in skickas dock direkt till polisen som har inlett en förundersökning om grov stöld och inbrott.

Lindberg tror att tjuvarna fått tag i portkoden och på det viset kunnat ta sig in i byggnaden. De lastade in varorna i en röd Saab av kombimodell som enligt GD är från 2006 till 2009.

Se övervakningsfilmen här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.