Södertäljepolisen har beskrivit Södertäljenätverket som en maffia.
Södertäljepolisen har beskrivit Södertäljenätverket som en maffia. - Foto: Polisen / Montage

Södertäljemaffians nya framgång

Två nämndemän i den stora gangsterrättegången tvingas lämna sina platser efter nya jävsanklagelser.


Den ogiltiga domen

Sexton av de tilltalade dömdes till långa fängelsestraff, alltifrån fängelse på livstid till fängelse på ett år och sex månader. Två unga tilltalade har dömts till sluten ungdomsvård ett år och fyra månader respektive två år. Flera av dem har överklagat domen, men nu får de ytterligare en prövning i tingsrätten.

Södertäljenätverket har återigen fått som de vill när två jävsanklagade nämndemän nu lämnar gangsterrättegången. Det meddelade lagmannen Anders Eka i rätten efter en kort överläggning. Nya nämndemän kommer att kallas in och fortsätta rättegången tillsammans med Lars Lindhe och Jan-Erik Oja

Som Nyheter24 tidigare rapporterat om tas den rekordlånga rättegången om efter ett beslut i Svea hovrätt. Sedan tidigare står det också klart att alla vittnen, som lever under ständiga dödshot, måste upp i rätten och förhöras igen då de tidigare bandinspelningarna inte duger.

– Nu får vi sätta igång och arbeta med mer resurser än tidigare, sa Gunnar Appelgren, chef för länskriminalens aktionsgrupp i Stockholm, till Nyheter24 då.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!