Måndag 6 Dec
Stockholm

Han dödade 13-åringen med flera hammarslag mot huvudet

Mordet fick stor uppmärksamhet och flera grannar lade blommor utanför porten.
1 av 2
Mordet fick stor uppmärksamhet och flera grannar lade blommor utanför porten. Foto: Scanpix
31-åringen bodde i lägenheten under 13-åringens.
2 av 2
31-åringen bodde i lägenheten under 13-åringens. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Skrammel och musik från den 13-åriga flickans lägenhet blev för mycket för 31-åringen. Med en hammare i handen gick han upp till flickan och slog ner henne med besinningslöst våld.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Motivet: Oljud

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska 31-åringen under en längre tid ha stört sig på oljud från flickans lägenhet. Några veckor före mordet satte någon upp en lapp i trapphuset med uppmaningen "Stampa inte i golvet". Efter en misslyckad konstnärskarriär ska mannen ha isolerat sig själv från omvärlden och haft "problem med ilska och mänskliga irritanter".

TÄBY. Den 31-årige konstnären som suttit häktad för mordet på den 13-åriga flickan i Täby åtalades under tisdagen. Det var på eftermiddagen den 1 september som polis larmades till en lägenhet i Täby där flickan hittades brutalt mördad.

Enligt åtalet gick 31-åringen upp till flickans lägenhet och slog henne i huvudet med en hammare upprepade gånger. När flickan föll till golvet och blödde rikligt ska mannen ha suttit sig över henne och hållit för hennes näsa och mun. Enligt åtalet dog flickan av antingen stor blodförlust eller kvävning.

Kan inte dömas till fängelse

Samtidigt som polispatrullen anlände till lägenhet drabbades 31-åringen av panik och hoppade ut genom fönstret. Han fick allvarliga skador och vårdades under en längre tid på sjukhus. Även mannens yngre bror greps men släppte sedan.

31-åringen lider, enligt en rättspsykiatrisk undersökning, av en allvarlig psykisk störning och kan inte dömas till fängelse. Han har tidigare erkänt att han attackerat 13-åringen, men han förnekar att han haft uppsåt att döda henne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela