Rånare slog till mot värdetransport i Stockholm

- 14/01/2013, 10:40 -
Polisen söker efter rånaren som flydde i en mörk Volvo.

Polisen söker efter rånaren som flydde i en mörk Volvo.

Polisen

En rånare försökte under måndagsförmiddagen råna en värdetransport i Kungens kurva i Stockholm.

STOCKHOLM. Vid 9.30-tiden på måndagen utsattes en värdetransport i Kungens kurva för ett rånförsök. Minst en maskerad rånare ska ha attackerat vakterna och försökt komma över pengar.

Efter rånförsöket, som skedde på Tangentvägen, flydde gärningsmannen från platsen i en Volvo 740. Flera polispatruller var snabbt på plats och en jakt efter rånaren har inletts.

– Först kom det uppgifter om att det var två rånare, men polispatruller på plats har kunnat konstatera att det bara var en gärningsman som sedan flydde från platsen, säger Towe Hägg vid polisens länskommunikationscentral till Nyheter24.

Söker efter eventuell andra flyktbil

Enligt polisen fick rånaren inte med sig några pengar och han söks nu av flera polispatruller. Personalen på plats har beskrivit honom som en man mellan 20 och 30 år. Polisen vet i nuläget inte om det förekommit något våld under rånet.

– Vi har inte fått någon sådan information hittills i alla fall, men vi är långt ifrån klara med den här utredningen. Nu försöker vi ta reda på om rånaren bytt bil någonstans på flyktvägen, säger Hägg.

Just nu pågår förhör med vittnen på plats och en förundersökning om försök till grovt rån har inletts.