- Foto: Efterlyst / Privat

Rånare misshandlade kvinna - stal chihuahua

Lizette Jonssons mamma överfölls av en rånare. Bytet blev deras två åriga chihuahua Wilja. I kväll tas fallet upp i TV3:s Efterlyst.


Rånarens signalement

Svensk
Pratade svenska
ca 25 år
ca 175 cm
Normal/smal kroppsbyggnad
Beige mössa

Wilja

2-årig tik av rasen Chiuhaua. Hon har cremefärgad (ljust beige) päls, förutom en vit vänster framtass och en vit fläck på huvudet, samt en vit krage. Hennes nos är lite ljusare nyans, så kallad bleknos. 

GÖTEBORG. "Ge hit hundarna". Så skrek en man i 25-årsåldern till Lizette Jonssons mamma, precis utanför hennes port i Göteborg. Hon vägrade lämna ifrån sig dem och fick då motta flera knytnävsslag.

Hon slogs blodig och sparkades även över hela kroppen. Till slut tappade mamman greppet om ett av kopplen.

– Han får loss Wilja, mamma skriker och vägrar, men han får loss Wilja och lägger bena på ryggen och springer genom skolområdet, berättar Lizette i Efterlyst.

"Varför misshandlar man en gammal tant?"

Nu har mamman tappat tryggheten och har även stora problem på grund av sina skador.

– Hon är självklart i chock och har svårt att äta genom att hon fått slag i ansikten. Man förstår inte vad motivet är, varför gör man så här? Varför misshandlar man en gammal tant? Otryggheten att det händer precis utanför porten, att man inte ens kan vara utanför sitt eget hus. Otryggheten är hemsk, säger Lizette.

Polisen tror det handlar om att rånarna vill sälja hundarna.

– Den här kvinnan har fått ett antal slag mot ansiktet och bröstet, jag har aldrig varit med om det. Det är ganska stort värde i de här hundarna så att ja, det är svårt att säga motivet men naturligtvis ska de sälja vidare, säger Peter Adlersson på Göteborgspolisen i programmet.

Lizette Jonsson har redan sökt hjälp för att hitta Wilja via Facebook, men ännu inte lyckats. Nu ska Efterlyst ta upp hennes fall.

Efterlyst sänds på TV3 på onsdagskvällen med start 21.00.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!