Torsdag 9 Dec
Stockholm

Utklädd budbärare försökte mörda man

Känner du igen mannen på bilden? Tipsa polisen på telefonnummer 114 14.
1 av 2
Känner du igen mannen på bilden? Tipsa polisen på telefonnummer 114 14. Foto: Foto: Polisen
Här på restauranggatan vid Kornhamnstorg sågs mannen fly.
2 av 2
Här på restauranggatan vid Kornhamnstorg sågs mannen fly. Foto: FAKSIMIL FRÅN GOOGLE MAPS

Gärningsmannen klädde ut sig till en budbärare och sköt en 27-årig man i dennes bostad i Gamla stan i Stockholm. Nu vädjar polisen till allmänheten om hjälp att lösa brottet. "Vi måste få den här mannen identifierad".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tipsa polisen

På polisens hemsida kan du se fler bilder av den misstänkte gärningsmannen. 

Känner du igenom honom eller vet mer om fallet? Tipsa polisen på telefonnummer 114 14 eller skicka ett mejl till utredningsroteln.stockholm@polisen.se.

STOCKHOLM. Efter flera månaders utredning väljer polisen att publicera en bild på den man som misstänks för ett mordförsök i Gamla stan i Stockholm den 30 augusti förra året.

– Vi har kommit därhän i utredningen att vi måste få den här mannen identifierad för att komma vidare. Annars kan vi inte lösa brottet. Det är sällan vi går ut så här med bild, men i det här fallet finns ingen annan utväg, säger Lotta Lundquist presstalesperson på polisen, till Nyheter24.

Var utklädd för att slippa uppmärksamhet

Mannen på bilden misstänks ha gått upp till en lägenhet i anslutning till Kornhamnstorg i Gamla stan och skjutit en 27-årig man med minst två skott. Polisen misstänker att gärningsmannen var utklädd för att lura 27-åringen att öppna dörren. Den skjutne fick allvarliga men inte livshotande skador och kunde efter fem minuter själv larma polisen.

Längs flyktvägen fångades gärningsmannen upp av en övervakningskamera. På bilderna syns hur han lugnt promenerar i väg från platsen med en kartong i famnen. 

– Han är utklädd till ett bud, det är ett medvetet drag tror vi, säger Lundquist.

Kommentera
Kopiera länk
Dela