Här är några de hundratals nycklarna polisen hittade i den misstänktes bostad.
Här är några de hundratals nycklarna polisen hittade i den misstänktes bostad. - Foto: Foto: Polisen

500 upphittade nycklar – en gåta för polisen

Har du tappat din nyckel? Vid en husrannsakan hittade polisen över 500 nycklar – men ingen vet var de går någonstans. Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp att spåra nycklarna.


Polisen söker hjälp

På Facebook uppmanar polisen allmänheten att hjälpa till att spåra nycklarna.

"Den som känner till någon stöld av en större mängd nycklar är välkommen att höra av sig till Södermalmspolisens utredningsjour", skriver polisen.

Om du har tips kan du ringa polisen på 114 14 och be om att bli kopplad till utredningsjouren.

STOCKHOLM. Södermalmspolisens husrannsakan gav fler frågor än svar. I den misstänkte brottslingens bostad hittades över 500 nycklar.

Nycklarna är en gåta för polisen som inte kunnat få svar på hur den misstänkte kommit över dem. 

– Det händer ibland att vi hittar massa nycklar, men det här är ju otroligt många. Ofta är det personer som begår inbrott som samlar på sig massa nycklar. Det vanligaste är att de inte vet var nycklarna går, men man kanske har fått en ledtråd om att de går till förråd, lägenheter eller kontorsskåp, säger Jim Andersson på Södermalmspolisens utredningsjour, till Nyheter24.

Högre straffvärde om nyckeln går till kassavalv

Den som behåller en ägodel som tillhör någon annan gör sig skyldig till olovligt förfogande. Mannen hade över 500 nycklar i sin bostad och om de går att spåra riskerar han att åtalas för väldigt många fall av olovligt förfogande.

– Straffvärdesmässigt är det svårt att sia om. Har man en nyckel till ett kassavalv är det högre straffvärde än om man har en nyckel till en grind. Mycket beror på vad han haft för tankar och syfte med sin nyckelsamling, säger Andersson.

Hur arbetar ni vidare med fallet nu?

– Vi kommer att försöka få koll på vad det är för nycklar och om de går till personer eller företag. Sedan kommer vi eventuellt att söka upp ägarna, se om de gjort någon anmälan och lämna tillbaka nycklarna. Det är ett stort arbete.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!